Баскетболният Левски 2014 сензационно беше изваден от плейофите на първенството.

...
Баскетболният Левски 2014 сензационно беше изваден от плейофите на първенството.
Коментари Харесай

475 лв. изхвърлиха "Левски 2014" от баскетболните плейофи

Баскетболният " Левски 2014 " сензационно беше изваден от плейофите на шампионата. Тимът на Константин Папазов губи по административен път 1/2-финала против " Балкан ", откакто управлението на Националната баскетболна лига (НБЛ) му присъди служебни загуби в първите три срещи от серията във формат " 3 от 5 ".

На терена " сините " изгубиха първите две от тях като посетители в Ботевград и завоюваха третата като домакини в София. Мач №4 трябваше да се състои на следващия ден от 19:00 ч. в столичната зала " Универсиада ", само че той няма да се състои и " зелените " се класират непосредствено за финала против " Рилски състезател ".

Причината за изненадващия процес се оказа нередовна картотека на Йордан Минчев в " Левски 2014 ". Според информация на Sportal.bg столичният клуб е пропуснал да заплати наложителната такса от 250 швейц. франка (475 лева.) към интернационалната федерация при привличането на крилото.

Минчев се завърна в състава на " сините " през март, само че в последните два месеца лекуваше травма в глезена. Националът се възвърне за тъкмо началото на полуфиналната серия против ботевградчани и взе присъединяване и в трите дуела. Странното е, че от НБЛ взеха решение да наложат глобата едвам след третия изигран дуел.

Очаква се от " Левски 2014 " да апелират дисквалификацията на клуба, а на следващия ден Папазов да даде конференция по тематиката.

Към този миг обаче от НБЛ оповестяват, че финалът за купата ще бъде сред " Рилски състезател " и " Балкан ". Той още веднъж ще е във формат " 3 от 5 " с домакинско преимущество за самоковци, които ще играят в своята зала в първите два мача (27, 29 май), както и вероятно в решаващия мач №5 (6 юни). В Ботевград пък ще бъде третият (1 юни) и вероятно четвъртият дуел (3 юни).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР