Баскетболистите на Рилски спортист посетиха самоковското училище Станислав Доспевски. Там

...
Баскетболистите на Рилски спортист посетиха самоковското училище Станислав Доспевски. Там
Коментари Харесай

Играчите на Рилски посетиха училище в Самоков

Баскетболистите на Рилски състезател посетиха самоковското учебно заведение " Станислав Доспевски ". Там те демонстрираха Купата на България извоювана във финала с Левски Лукойл, игран на 3 март във Велико Търново. Играчите се снимаха с децата от началното учебно заведение, раздадоха подписи и отговаряха на въпроси свързани с тренировките и баскетбола като цяло.

Интересът към гостуването на играчите на Людмил Хаджисотиров беше голям, а подготовката за визитата на високо равнище. Децата чакаха баскетболистите строени по класове в двора на учебното заведение, а не дребен беше броят и на родителите, пристигнали да снимат малчуганите с обичаните им играчи. Приветствие към тима направи шефът на учебното заведение Камелия Асенова, която по-късно даде думата на треньора на отбора Людмил Хаджисотиров и на капитана Йордан Бозов.

Те благодариха за показаното гостолюбие и насочиха от своя страна зов към малчуганите да спортуват повече. Да играят баскетбол без значение къде - в учебно заведение, на улицата или в подготвителната зала, с цел да схванат, че един път започнеш ли с играта, оставаш запленен от нея за цялостен живот. Гостуването на отбора продължи във физкултурния салон на учебното заведение, в който баскетболистите бяха сюрпризирани от мажоретен състав и ръчноизработени плакати и украси. Имаше и специфична стратегия, която включваше национални танци и проява на спортни умения от страна на възпитаниците на НУ " Станислав Доспевски ".

След края на тържеството баскетболисте от Рилски състезател дадоха обещание на малчуганите да се върнат още веднъж в учебното заведение при първа опция, а те от своя страна да бъдат в залата и да ги поддържат в идните семейства от шампионата и плейофите на страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР