Баскетболистът Мат Барнс, който сложи край на кариерата си след

...
Баскетболистът Мат Барнс, който сложи край на кариерата си след
Коментари Харесай

Шампион в НБА призна, че е пушил канабис преди мачове

Баскетболистът Мат Барнс, който постави завършек на кариерата си след извоюваната купа с " Голдън стейт уориърс " преди година, призна, че редовно е пушил канабис преди мачове. Крилото прекара 15 сезона в НБА и игра за девет тима. Той добави, че сходна процедура е необятно публикувана в най-силното баскетболно състезание.

" Пушех канабис шест часа преди мач. По традиция имахме лека подготовка сутринта, по-късно се прибирах у дома, пушех един джойнт, лягах да поспя, взимах душ и отивах в залата да играя ", сподели Барнс пред BBC.

Според 38-годишното крило, който се пенсионира през предишния юни, пушенето на канабис е доста публикувано в НБА, без значение че е в прорез с разпоредбите на Лигата.

Той даже разгласи, че е разговарял на тематиката с някогашния си треньор в " Уориърс " Стив Кър. Наставникът също е пушил канабис поради хронични болки в региона на гърба.

Употребата на марихуана за медицински цели е легализирана в 29 щата в Америка и в общо девет от тези, в които се играят баскетболни мачове.

" Марихуаната е част от моя живот, откогато съм 14-годишен, само че не мога да кажа, че съм привързан. Това по-скоро ми оказа помощ да дремя по-добре, да не чувствам болежка след толкоз доста мачове, както и да съм във вътрешен мир ", сподели още крилото.

Друг някогашен състезател от НБА Кениън Мартин поддържа думите на Барнс. През април той изясни, че 85% от играчите пушат по време на кариерата си.

Като всяка друга спортна организация НБА също има антидопингови правила. Те обаче се разделят на стимуланти, които усъвършенстват представянето на състезателите, и марихуаната, която е в обособена категория.

Ако състезател бъде заловен да използва марихуана, при първо нарушение той предстои на специфична стратегия за помощ и среща със експерти. При втори случай се постанова санкция от 25 хиляди $, а при трета наказване от пет мача.

За стимуланти, които усъвършенстват представянето, глобите са сътветно – 25 мача, 55 мача и най-после най-малко две години отвън спорта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР