Баскетболистът Александър Везенков се завърна на родна земя за предстоящите

...
Баскетболистът Александър Везенков се завърна на родна земя за предстоящите
Коментари Харесай

Везенков на родна земя: Благодаря на клуба, че ме пусна

Баскетболистът Александър Везенков се завърна на родна земя за идните мачове на България от международните квалификации.

Националът бе до последно под въпрос, защото се изчакваше дали ще бъде освободен от клубния си отбор Барселона.

Баскетболистите ни започват участието си в квалификациите на 24 ноември в 19:00 часа в " Арена Ботевград " против Финландия.

“Беше доста сложна седмица. Първоначално желая да благодаря на Барселона и на треньора, че ме пуснаха да дойда да играя. Те осъзнаха какъв брой са значими за мен тези дуели. Искам да благодаря и на фамилията ми и на приятелите, тъй като това в действителност бе една доста друга и сложна седмица ”, призна Везенков.

“Трябва да се откри салдото в връзката. Аз приказвах с управлението, те приказваха с мен. До последно чакахме да разберем дали някой ще е контузен, дали ще има проблеми. Треньорът и управлението доста ми помогнаха, говорихме съвсем всеки ден. Те желаеха да ме пуснат, откакто осъзнаха какъв брой е значимо за мен това в психически аспект. Мисля, че това беше най-хубавото решение ”, сподели той.

“Много съм стимулиран за предстощите квалификации. Виждам момчетата по какъв начин упражняват и че са подготвени. Не би трябвало да се пренавиваме. Отиваме да играем за първи път през сезона. Финландия също ще са без основни играчи, само че това не трябва да не успокоява. Треньорът си знае най-добре работата и проектите. Вече приказвах с момчетата и треньора и мисля, че ще изиграем един добър мач ”, добави Везенков.

Българинът пропусна седем следващи дуела на Барса, защото не бе включен в групата от треньора на каталунците Сито Алонсо.

“Не знам дали това, че Барселона печели или губи е сега решаващо за това кой ще остане отвън групата и кой не. Продължавам да си упражнявам. Аз съм изцяло подготвен. Който мисли, че съм пристигнал тук, без да съм подготвен, това е безусловно погрешно. Две седмици единствено не съм играл и съм подготвен за борба, от там нататък треньорът взема решение. Има доста нови играчи и доста от тях играят на моята позиция. Говорихме с Барселона и те споделиха, че са доста удовлетворени от мен, само че това е баскетболът, това е спортът. В такива моменти би трябвало да се покаже темперамент и това може единствено да ме стимулира да не преставам да работя и да се върна позициите ”, безапелационен е българският национал.

“Много ще се веселя залата да е цялостна в петък. Мисля, че може да се реализира. Показахме и ние, и почитателите, че заслужаме залата да е цялостна, баскетболът да е на високо равнище и за какво не това да е един добър старт за бъдещето. Най-хубавото за мен е, че играя в Ботевград, където са майка ми и татко ми. Хората ще са доста значим фактор ”, съобщи Везенков.

“Не знам какви са упованията на хората, само че аз познавам Финландия. Знам, че имат играчи от Еврокъп, имат играчи, които са на доста високо равнище. Макар че тримата най-хубави на 99% няма да дойдат, Финландия си остава рисков тим, с добра физика. Не би трябвало да ги подценяваме. Надявам се те да поценят нас ”, сподели още той.

“В баскетбола са сложни нещата, само че се надявам да се трансформират. Хората желаят да гледат най-хубавите и това заслужават ”, приключи Везенков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР