Басейнова дирекция започва допълнителни проверки на водата в реките Юговска

...
Басейнова дирекция започва допълнителни проверки на водата в реките Юговска
Коментари Харесай

Извършват допълнителни проверки след замърсяването на р. Юговска и р. Чепеларска

Басейнова дирекция стартира спомагателни инспекции на водата в реките Юговска и Чепеларска след вчерашната повреда в хвостопровод наоколо до град Лъки.

Репортерът ни Мариела Хубинова беседва тази заран с Марин Маринов, специалист в Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион ".

Марин Маринов - специалист в Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион ": Отчитаме равнищата на метали преди вливането в реката и от два пункта ще вземем проби, с цел да забележими има ли замърсяване на река Марица. Когато изтича хвост - главно има замърсяване от метали - кадмий и олово са квалифицирани като рискови, би трябвало да отбележим, че в този пункт означаваме сходно замърсяване, което идва от индустрията в региона.
Цялото изявление вижте във видеото.
 Авария в хвостопровод е замърсила реките Юговска и Чепеларска Авария в хвостопровод е замърсила реките Юговска и Чепеларска
Авария в хвостопровод на „ Лъки Инвест “ ЕООД е довела до замърсяване на водите на реките Юговска и Чепеларска през днешния ден следобяд. След получен в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пло...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР