Бързото разрастване на пандемията и последващите ограничителни мерки и ограничения

...
Бързото разрастване на пандемията и последващите ограничителни мерки и ограничения
Коментари Харесай

Година и половина на остров заради пандемията - рай или ад?

Бързото разгръщане на пандемията и последващите ограничаващи ограничения и ограничавания заварват доста хора на необикновени места - плават по Атлантическия океан, а други на дребни и отдалечени острови. Във втория случай, това се случи със Зоуи Стивънс, млада британка, която взема решение да направи бягство през уикенда до остров Тонга. И това, което наподобява като доста малко пътешестване, се трансформира в 18 месеца капан на това малко място в южния Тихи океан, споделя " Ту отро диарио ", съобщи БГНЕС.

През март 2020 година Зоуи, на 27 години, е в Южна Корея, когато Китай, страната, в която тя работи от две години и половина, стартира да записва повече случаи на ковид и затваря границите си. Така че вместо да се върне, тя избира да продължи да пътува, с цел да не е постанова да минава карантина при завръщането си в Китай.
 Проф. Кожухарова: В четвъртата вълна на пандемията сме Проф. Кожухарова: В четвъртата вълна на пандемията сме
" Вече сме в четвъртата вълна на пандемията, в нейното начало ", съобщи пред БНР епидемиологът проф. Мира Кожухарова, консултант на министър...

Пътуването ѝ я води първо до Фиджи, а по-късно до Тонга, където мислела да прекара единствено уикенда, само че при идването си схваща, че вирусът е достигнал Райските острови в южната част на Тихия океан. Всъщност, когато каца в Тонга ѝ е отказано настаняване в подслон, тъй като идвала от Фиджи, където към този момент имало инфекции. Не след дълго Тонга също е блокиран и Зоуи не може да излезе.

Отменят се всички полети и тя остава в затвор. Оттогава страната е затворена за чужденци, а Зоуи е в капан там повече от 18 месеца. Място, което не е познало вируса и в никакъв случай не се е налагало да поставя маска. " Вероятно съм един от дребното хора в света, на които в никакъв случай не се е налагало да употребяват маска. Не съм употребила нито една маска през цялата пандемия ", споделя тя.

Животът ѝ на острова не е толкоз идиличен

На повече от 10 000 благи от фамилията си във Англия, Зоуи живее и се грижи за къща на плажа, която принадлежи на семейство, което не е съумяло да се върне на острова заради ограничавания. Младата жена изпълва дните си с разходки с кучетата по райските плажове, гребане, гмуркане с шнорхел или среща с приятелите, както и учене, откогато се е записала онлайн " Международна връзка ". Участва в разнообразни начинания като образуване на маратон за набиране на средства за подслон за животни.
 Проф. Николай Витанов предвижда 3000 случая на ковид на ден още в края на август Проф. Николай Витанов предвижда 3000 случая на ковид на ден още в края на август
1600 случая дневно от 23 август, а за края на месеца – 3000 – това предвижда математикът проф. Николай Витанов, говорейки...

Въпреки всичко това, самата тя признава, че е било мъчно, тъй като няма близки другари и семейство, а също по този начин не е била в положение да бъде до последно с дядо си, който умира от вируса. " Просто съм заета. Забавлявам се с другари, като отивам в един от трите бара или похапвам в един от дребното заведения за хранене, нещо такова и по-късно се прибирам. Това е доста, доста скучно ", признава Зоуи, която, когато е затворена в Тонга, няма съвсем никакви движимости. Багажът ѝ е бил подготвен единствено за уикенда.

Зоуи, която към този момент е имунизирана против ковид, чака с неспокойствие опцията да се върне във Англия в края на август, макар че островът към момента е затворен.

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР