Бързото и безболезнено сканиране на човешката очна ябълка може един

...
Бързото и безболезнено сканиране на човешката очна ябълка може един
Коментари Харесай

Тайна в ретината на очите предсказва риск от ранна смърт

Бързото и безболезнено сканиране на човешката очна ябълка може един ден да помогне на лекарите да разпознават " бързо стареещите ", които са изложени на по-голям риск от ранна гибел, предава БГНЕС.

Остаряването явно оказва въздействие върху организма на всеки човек, само че това, че двама души имат идентичен брой години зад тила си, не значи, че те физически понижават с идентична скорост. Вглеждането в очите на човек би могло да бъде доста по-добър метод за премерване на същинската му биологична възраст, а това би могло да даде визия и за бъдещото здраве на пациентите.
Нещата които повреждат зрението ви и би трябвало да имате поради
1. Не носите слънчеви очила Когато си купувате очила, би трябвало да гледате освен типа им като аксесоар, само че и да внимавате за качеството...
Прочети повече
Модел за машинно образование към този момент е теоретичен да предсказва годините на живот на даден човек единствено като огледа ретината му - тъканта в задната част на окото, оповестява „ Сайънс Алерт “. Алгоритъмът е толкоз прецизен, че е могъл да предскаже възрастта на близо 47 000 хора на междинна възраст и по-възрастни в границите на 3,5 години във Англия.

Например, в случай че логаритъмът предвиждал, че ретината на обещано лице е с една година по-стара от действителната му възраст, рискът от гибел по каквато и да е причина през идващите 11 години се повишавал с 2%. В същото време рискът от гибел по причина, друга от сърдечносъдово заболяване или рак, се е нараснал с 3%.

Резултатите са чисто наблюдателни, което значи, че към момента не знаем какво дефинира тази връзка на биологично равнище. Въпреки това те поддържат от ден на ден доказателства, че ретината е мощно сензитивна към уврежданията, породени от стареенето. Тъй като в тази забележима тъкан се намират както кръвоносните съдове, по този начин и нервите, тя би могла да ни даде значима информация за здравето на кръвоносните съдове и мозъка на индивида.

Предишни изследвания демонстрират, че клетките в задната част на човешкото око могат да ни оказват помощ да предвидим появяването на сърдечносъдови болести, бъбречни болести и други признаци на стареене. Но това е първото изследване, което показва " възрастовата разлика в ретината " като мощен прогностичен фактор за смъртността като цяло.
8 ефикасни метода да отбраните зрението си
Зрението е скъп подарък на природата. В прорез с това ние прекарваме часове пред екрани, не се храним добре, не се грижим за очите си....
Прочети повече
" Значителната връзка на възрастовата разлика сред ретината и смъртността от несърдечно-съдови/ракови болести, дружно с възходящите доказателства за връзката сред очите и мозъка, може да поддържа схващането, че ретината е " прозорецът " на неврологичните болести ", пишат създателите.

Тъй като единствено 20 души в изследването са умряли в резултат на деменция, създателите не са могли да свържат това характерно мозъчно заболяване със здравето на ретината. Те също по този начин показват, че през последните години смъртните случаи, свързани със сърдечносъдови болести, са намалели, защото медицината продължава да предотвратява събития, които в миналото са били съдбовни. Това значи, че здравето на ретината към момента може да бъде значим фактор за сърдечносъдовото здраве, макар обстоятелството, че то не е обвързвано със сърдечносъдовата смъртност.

Предишни изследвания да вземем за пример демонстрират, че фотосите на ретината могат да оказват помощ за предсказание на сърдечносъдовите рискови фактори. " Тази цялост от писания поддържа хипотезата, че ретината играе значима роля в процеса на стареене и е сензитивна към кумулативните увреждания на стареенето, които усилват риска от смъртност ", заключават създателите.

В същото време ретината може елементарно да бъде сканирана за по-малко от 5 минути. Ако успеем да научим повече за това по какъв начин този пласт тъкан е обвързван с останалата част от тялото, клиницистите може да разполагат с нов отличен инструмент.
Витаминът, който е виновен за положителното ни зрение
Има доста аргументи, поради които зрението ви да стане доста по-лошо: поради разнообразни болести, генетична предразположеност, какт...
Прочети повече
Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР