Бързият влак по линията Бургас-София, катастрофира в района на Карнобат.

...
Бързият влак по линията Бургас-София, катастрофира в района на Карнобат.
Коментари Харесай

Още не е задържан шофьорът, причинил катастрофата с влака в Карнобат

Бързият трен по линията Бургас-София, катастрофира в региона на Карнобат. Сблъсъкът е станал откакто тежкотоварен камион пресякъл жп прелеза макар сигнализацията на локомотива. Влакът е бил цялостен с пасажери, само че те се разминаха без съществени пострадвания.

Шофьорът на ТИР-а не е арестуван. Пробата му за алкохол е негативна.

Минути след 9 часа сутринта, когато композицията потегля от гарата в Карнобат, машинистите виждат ТИР, пресичащ нерегламентирано жп прелеза.

" Ние свирихме отдалече, тези локомотиви имат свирки и се чуват от километри. Просто не може да не е чул, няма по какъв начин да не е чул, би трябвало да си ням, с цел да не чуеш ", изяснява машинистът на влака Филип Филев.

Въпреки напъните на машинистите да спрат влака, локомотивът се врязва в ремаркето на камиона, който превозвал сено. След удара влаковата комбинация е влачела ремаркето съвсем половин километър по жп релсите, преди да се преобърне в полето.

От мощния удар се счупили стъклата в купетата на влака. С порезни рани по ръката е 60-годишна жена.

Наложи се всичките 190 пасажери да чакат часове на слънцето, при температура над 30 градуса. За да се спасят от жегата, някои от тях разпънаха плажни чадъри.

На петия час дойдоха рейсове, които извозиха пасажерите до гарата в Карнобат, откъдето да си заловен трен за София. Щетите по локомотива, който е от най-новите, са огромни. За над три часа беше блокирано и придвижването по жп линията.

" Три стълба са счупени, към 300-400 метра е компрометирана контактната мрежа. Момчетата сега работят по обезпечаване на габарит. По стоманения път също имаме нанесени вреди. Живот и здраве, откакто изтеглим влака, ще има ограничаване на скоростта ", съобщи Йордан Йорданов, основен контрольор към „ Железопътна инфраструктура ".

Около два дни ще бъде нужно да се възстановят всички вреди по жп линията. От „ Железопътна инфраструктура " споделят, че сходни произшествия зачестяват.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР