Бързите промени в ръководството на Националната агенция по приходите (НАП) ...

Бързите промени в ръководството на Националната агенция по приходите (НАП)

Лорер: Рокадите в НАП и Митниците се били предварително подготвени

" Бързите промени в управлението на Националната организация по приходите (НАП) и в Агенция " Митници " демонстрират извънредно добра, съвсем военна, подготовка. " Това съобщи пред bTV някогашният министър на нововъведенията Даниел Лорер от " Продължаваме промяната ".

" Тези хора са били готови и доста добре са знаели кой къде ще бъде заменен. По отношение на регионалните шефове, това е общоприета процедура за всяко държавно управление, защото те са политически назначения. По забавни са промените в Национална агенция за приходите и " Митници ", тъй като ние оставаме България в едно положително финансово положение - има над 1,5 млрд лева остатък в хазната ", разяснява Лорер.

Според него служебното държавно управление в този момент демонстрира по какъв начин президентът желае самичък да ръководи страната.

" Когато сменяш управленията на Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ", това значи, че искаш да имаш надзор над приходните потоци. Рокадите са политически ", съобщи някогашният министър.

Той уточни, че сега служебният кабинет може да забави доста стратегически начинания за България и дефинира това като обезпокоително.

Една сходна самодейност - Интерконекторът с Гърция, Лорер уточни като " извънредно значима за България ".

По думите му държавното управление на Бойко Борисов е забавило този план с 12 години, а в този момент той се надява Гълъб Донев не повтори тази неточност.

Бившият министър на нововъведенията и растежа уточни още, че съгласно него служебният кабинет всява боязън и суматоха, основаването на спешен енергиен щаб е било изцяло ненужно.

По думите му водачът на ГЕРБ Бойко Борисов няма право да дава препоръки за енергетиката.

" По отношение на Борисов по тематиката газ аз бих си мълчал, тъй като 12 години той нищо не направи. Построи " Турски поток ", който няма отклонения за България. Той дава газ на Централна Европа, само че не и на нас. Това ни коства 3 милиарда и даде на Путин сигурност да стартира войната в Украйна ", посочи представителят на Природен парк.

Що се отнася до идните избори, Даниел Лорер разяснява, че Природен парк и Демократична България споделят идентични полезности.

" В последваща управническа настройка може отново да бъдем съдружни сътрудници. Дали ще се явим като коалиция на вота на 2 октомври ще бъде решено от Националния съвет на партията ", съобщи още Лорер.

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg