Бързите нови избори няма ли да уплашат обществото от хаоса

...
Бързите нови избори няма ли да уплашат обществото от хаоса
Коментари Харесай

Партиите в момента нямали никакъв план

Бързите нови избори няма ли да уплашат обществото от хаоса и това да докара до противоположни резултати. Около това мнение се сплотиха политологът Стойчо Стойчев и социологът Първан Симеонов в студиото на Българска национална телевизия.

Според тях партиите сега нямат никакъв проект .

При едни нови избори част от протестната вълна може да отиде при Слави Трифонов. Това съобщи социологът Първан Симеонов от " Галъп интернешънъл " , само че съгласно него никоя политическа партия не желае съществено предварителни избори .
 Андрей Райчев: Не е хубаво да нямаме власт
Андрей Райчев: Не е хубаво да нямаме власт

Нужни са идейни борби, предварителни избори не са добър вид

Ако има нови избори логиката е губещият продължава да губи, а спечелилият да печели . А и ГЕРБ не желаят избори, тъй като това значи длъжностен кабинет на президента Румен Радев. Затова и поръчката от болшинството е да " гледат сеира на другите " .

" Демократична България " също не държи на нови избори, а " Изправи се! Мутри вън! " се опасяват да не се окажат под чертата. Може би само Българска социалистическа партия има по-реална опция пъкъл се консолидира и да събере по-голяма поддръжка, само че пък има сега задоволително вътрешни проблеми. На процедура по този начин Българска социалистическа партия са минимум готови за избори . Патриотичните партии се надавят на реванш и желаят бърз подобен , само че надали ще съумеят и доста добре го знаят, съгласно Първан Симеонов, който не вижда Красимир Каракачанов и Костадин Костадинов да съумеят да мелят брашно дружно.
 Не сме в политическа рецесия, отсече правният консултант на президента
Не сме в политическа рецесия, отсече правният консултант на президента

Би било рисково диалогът за образуване на ново държавно управление да бъде привързан с конституционния спор

Но и не е ясно дали в действителност президентът Радев желае в действителност длъжностен кабинет . Първан Симеонов разяснява, че тематиката с проверката е изтъркана към този момент , а и това с проверките не става в никакъв случай, а и няма по какъв начин. Един длъжностен кабинет може вероятно да вдигне малко протестната вълна, само че не е ясно дали Българска социалистическа партия може да се възползва от това.

На Слави Трифонов му е най-трудно сега, защото към този момент е " състезател " . Слави Трифонов е постоянно млад, съумява да приказва на вълните на днешните младежи ", добави Първан Симеонов.
 Окончателно: ГЕРБ със 75 мандата, Има Такъв Народ – 51, Българска социалистическа партия – 43, Движение за права и свободи – 30, Демократична България – 27, ИСМВ – 14
Окончателно: ГЕРБ със 75 мандата, Има Такъв Народ – 51, Българска социалистическа партия – 43, Движение за права и свободи – 30, Демократична България – 27, ИСМВ – 14

Избирателната интензивност е 50.61%...

Политологът доцент Стойчо Стойчев добави, че " огромните партии се дърпат " и не желаят да вършат държавно управление, а дребните желаят мандат, тъй като не желаят предварителни избори. Уличните партии имат валидност един най-много два мандата , съгласно Стойчев.

" Ако не се осъществя вторият мандат, ще се осъществя третият. Един длъжностен кабинет не може да прави съвсем нищо. Това разделяне в Народното събрание безспорно ще докара до опълчване и неустойчивост.

Големите спечелили в актуалната обстановка са медийните планове , открои Стойчев. Слави е сполучлив медиен план, споделя персонални истории ", сподели още Стойчо Стойчев и уточни сполучливата формула на.

Лично той е заинтересован от резултатите на Движение за права и свободи: " Нещо става електорално в Движение за права и свободи , чакахме най-малко 400 000 гласа , откакто на предходните избори се оправдаваха с Местан. " Припомняме, че за Движение за права и свободи съгласно окончателните резултати са дали гласа си 336 306 български жители или 12.50%.
 Любен Дилов не чака депутатите на Слави да не намерят и кламер в шкафовете на Борисов
Любен Дилов не чака депутатите на Слави да не намерят и кламер в шкафовете на Борисов

ГЕРБ да предложи кабинет, съгласуван с вота на хората, уверен Дилов-син

Първан Симеонов открои и математическия вид - партиите от митинга да сформират кабинет с безусловната поддръжка на Българска социалистическа партия. 2/3 от българите не харесват Борисов , това е огромният късмет да покажат че са единни, уточни Първан Симеонов, само че добави, че вижда това като доста сложна работа, защото няма по какъв начин " Демократична България " да се съгласи на мажоритарни избори.

Припомняме, че предходната седмица стартира конкуренция за поддръжка на " ИТН " и реализация на мандата на втората политическа мощ. ГЕРБ обявиха, че са виновни пред гласоподавателите си като първа политическа мощ да предложат държавно управление, само че не чакат то да бъде признато, по тази причина и министър председателят Бойко Борисов даде поръчка които да обезпечат непоклатимост за Има Такъв Народ.

След това пристигна, последвана и.

, че се водят някакви диалози, въпреки и че поръчката му, че ще одобряват поддръжка от Българска социалистическа партия провокира. С ангажимента, че диалозите са неофициални, това.

Тази заран, повтори думите на, че възможна поддръжка на " Демократична България " за " ИТН " минава през условия, които са целите.

От самата партия на Слави Трифонов към този момент резервират безмълвие, а както стана известно самият водач на.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР