Бърза връзка с експерт по онлайн безопасност осигурява мобилното приложение

...
Бърза връзка с експерт по онлайн безопасност осигурява мобилното приложение
Коментари Харесай

SafeNetApp - при проблем на дете в интернет.

Бърза връзка с специалист по онлайн сигурност обезпечава мобилното приложение SafeNetApp при проблем на дете в интернет, оповестиха от мобилния оператор " Теленор ".

С негова поддръжка Националният център за безвреден интернет е създал приложението, налична за мобилни устройства с операционна система Android и за iOS.

Потребителите могат да алармират на съветник за нелегално и нездравословно за деца онлайн наличие и държание по телефон и чат, само че и посредством онлайн формата на Националния център за безвреден интернет, налична единствено с един клик от приложението.

Освен да потърсят съвет или помощ при проблем на дете или малолетен в онлайн пространството, приложението разрешава на потребителите да ревизират до каква степен надеждна е тяхната ключова дума. Те могат и да тестват знанията си за сигурността в интернет, а в случай че създадат регистрация - да сравнят своя резултат с този на други консуматори.

" Тревожни са данните от наше проучване, съгласно което приблизително едно от 10 деца през последната година е получавало притеснителни известия в цифровото пространство, като най-голям е процентът при децата от 15 до 17 години – 21%. За страдание през последните шест години тормозът към деца както в интернет, по този начин и отвън него доста се усилва. Надявам се с нашите поредни дейности да създадем родителите и подрастващите по-отговорни в тяхното държание онлайн и дружно да променим тази статистика ", разяснява Георги Апостолов, координатор на Националния център за безвреден интернет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР