Барселона. Въпреки призива за отказ от насилие, за четвърта поредна

...
Барселона. Въпреки призива за отказ от насилие, за четвърта поредна
Коментари Харесай

FAZ: Четвърта нощ на насилие в Барселона, в Каталуния е обявена обща стачка

Барселона. Въпреки апела за отвод от принуждение, за четвърта поредна вечер в Барселона се стигна до вълнения, а в границите на деня Каталуния се очавка да бъде блокирана от обща стачка, оповестява немският народен всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung .
В четвъртък вечерта последователи на придвижването за самостоятелност подпалиха в центъра на каталунската столица контейнери за боклуци, само че и маси и столове на кафенета по улиците в сърцрто на града. Стигна се и до конфликти сред протестиращите и полицията. Служителите на реда още веднъж бяха замеряни с камъни и други предмети, оповестиха испанските медии.
Полицията не съумя да предотврати конфликтите сред сепаратистите, стремящи се към самостоятелност за стопански мощния район в Североизточна Испания, и десните екстремисти, които организираха контрапротести. Демонстрации се организираха и в други каталунски градове, в това число Жирона и Лерида.
Това бе четвъртата вечер от поредицата улични митинги и вълнения, откакто Върховният съд в Мадрид в понеделник осъди деветима сепаратистки водачи на затвор до 13 години. В интервала бяха задържани десетки, а голям брой бяха ранени.
По-късно през днешния ден хиляди ще се причислят към „ Марша за независимост “ в Барселона. Подобни акции се организираха в пет града в района през последните дни.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР