Барселона уволни треньора Роналд Куман. Президентът на тима Жоан Лапорта

...
Барселона уволни треньора Роналд Куман. Президентът на тима Жоан Лапорта
Коментари Харесай

Барселона изгони треньора Куман след нова издънка

Барселона уволни треньора Роналд Куман. Президентът на отбора Жоан Лапорта е уведомил нидерландеца, че го гонят след шокиращото проваляне с 0:1 в гостуването на новака Райо Валекано нощес.
Решението беше предстоящо, тъй като " каталунците " са девети в Ла Лига с 15 точки, а в Шампионската лига имат единствено 3 от девет вероятни в група Е, където са още Динамо Киев, Бенфика и Байерн Мюнхен.

" Барселона " освободи Роналд Куман от отговорностите му като треньор на първия тим. Президентът на клуба Жоан Лапорта го осведоми за решението след провалянето против Райо Валекано. Роналд Куман ще се сбогува с тима в четвъртък въз основата „ Ciutat Esportiva “. Барселона желае да му благодари за работата в клуба и му желае всичко най-хубаво в професионалната му кариера ", оповестиха от клуба.

На " Камп Ноу " към този момент търсят заместител на Куман. Италианският публицист и трансферен гуру Фабрицио Романо оповестява, че любимец за поста е легендата на клуба Шави Ернандес. Той би желал да се завърне, както беше оповестено неотдавна. Ръководството на Барса към този момент е осъществило контакти с някогашния полузащитник преди седмици. В момента Шави работи в Катар.
Другите имена, които се загатват, са това на селекционера на Белгия Роберто Мартинес, на треньора на дубъла Серхи Бархуан, както и на наставника на аржентинския Ривър Плейт Марсело Гайярдо.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР