Барселона спечели гостуването си на Валядолид от 36-ия кръг на

...
Барселона спечели гостуването си на Валядолид от 36-ия кръг на
Коментари Харесай

Надеждата на Барса е жива, каталунците продължават да гонят Реал Мадрид

Барселона завоюва гостуването си на Валядолид от 36-ия кръг на испанската Ла Лига с минималното 1:0. Единственото попадение в срещата означи Артуро Видал. Голът му бе четвърт час след първия съдийски сигнал. След успеха каталунците остават на второто място с актив от 79 точки, единствено на една зад водача Реал Мадрид, който обаче е с мач по-малко. В понеделник мадридчани гостуват на Гранада. А Валядолид, от своя страна, остава на 14-а позиция с 39 точки, на 7 разлика от зоната на изпадащите. До края на акцията има единствено още два кръга.

В началните минути на срещата Барселона бе по-активен на терена от Валядолид. Гостите сътвориха първата голова заплаха още в 5-ата минута. Получи се рикошет, след който Нелсон Семедо овладя и потърси собствен съотборник, като топката стигна до Рики Пуч, който мигновено насочи удар, само че изстрелът му не затрудни вратаря на домакините - Жорди Масип.

В 15-ата минута Барселона стигна до единството си попадение в мача. Лионел Меси съумя да откри Артуро Видал, който от границата на наказателното поле с мощен диагонален удар порази вратата на Валядолид за 1:0. Може би е значимо да се означи, че топката рикошира в страничния дирек преди да влети в мрежата. Това бе 20-та асистенция на Лионел Меси от началото на сезона. За последно, в границите на един сезон в Ла Лига, 20 голови подавания направи друга легенда на Барса, а точно Шави Ернандес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР