Барселона и Лионел Меси са започнали преговорите за нов договор

...
Барселона и Лионел Меси са започнали преговорите за нов договор
Коментари Харесай

Барселона започна преговори с Меси за новия му договор

Барселона и Лионел Меси са почнали договарянията за нов контракт на аржентинеца, твърди sport.es. Настоящият договор на Меси изтича на 30 юни и към момента има задоволително спекулации за бъдещето му. Президентът на „ каталунците “ Жоан Лапорта и бащата на играча Хорхе Меси са провели няколко диалози през последните дни, в които са сложили основите на предстоящ договор сред двете страни. Все още обаче не е отправено съответно финансово предложение, което зависи от резултата от одита, който се прави в клуба.

В първите диалози Лапорта е обяснил на Хорхе Меси какви са главните параметри, които в началото са се харесали на Меси и татко му. Първоначалната концепция е за дълготраен контракт, който свързва Лео с Барселона за цялостен живот, даже когато футболната му кариера завърши.

Един от главните проблеми за Меси е футболния план. Аржентинецът не се интересува толкоз от финансовата част от въпроса, а от основаването на тим, който е кадърен да завоюва Шампионската лига.

Изданието твърди, че към момента има дълъг път при договарянията сред Барселона и Меси, само че първата стъпка е направена и резултатът е позитивен.

Преди няколко седмици Жоан Лапорта към този момент обществено се обърна към Меси, твърдейки го, че желанието му е той да продължи в клуба.

На този стадий британският Манчестър Сити и френският ПСЖ са клубовете, които наблюдават обстановката с Меси и могат да създадат опит да го привлекат в редиците си. Меси обаче към този момент даде обещание, че първо ще изслуша предлагането на Барселона, а по-късно ще вземе окончателното решение за бъдещето си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР