Барселона и Байерн (Мюнхен) постигнаха договорка за преотстъпването на Филипе

...
Барселона и Байерн (Мюнхен) постигнаха договорка за преотстъпването на Филипе
Коментари Харесай

"Барселона" изпрати Коутиньо под наем в "Байерн"

" Барселона " и " Байерн " (Мюнхен) реализираха сделка за преотстъпването на Филипе Коутиньо от каталунския клуб при баварците, оповестиха първенците на Германия. Бразилският атакуващ халф ще играе на " Алианц сцена " до края на сезона, като " Байерн " има алтернатива за непрекъснатото му закупуване.

Новината беше обявена след първия мач на " Байерн " за сезона, в който баварците приключиха 2:2 с " Херта ". В същата вечер " Барселона " гостува на " Атлетик " (Билбао), като Коутиньо пътуваше с отбора. Два часа преди дуела обаче бразилецът е бил изваден от групата, като съгласно немски медии тогава е реализирана сделката сред двете страни.

Очаква се при започване на идната седмица бразилецът да пътува до Мюнхен, където ще бъдат конкретизирани и последните елементи.

" Заедно с Хасан Салихамиджич пътувахме до Барселона, където постигнахме сделка с клуба и Филипе Коутиньо за неговото прекосяване при нас чартърен. Ние следим играча от много дълго време, тук не става въпрос за името, а за качеството, което той ще донесе в нашия отбор ", сподели изпълнителният шеф на баварците Карл-Хайнц Румениге.

От " Байерн " благодариха на " Барселона " за положителната връзка сред двата клуба.

Коутиньо беше платен от " Барселона " при започване на 2018 година за 145 милиона евро. Бразилецът се трансформира във втория най-скъп състезател в света след прехвърлянето си от " Ливърпул ", само че по този начин и не съумя да се наложи на " Камп ноу ".

Той изигра 76 срещи за " Барселона ", в които вкара 21 гола и даде 11 асистенции. След привличането на Антоан Гризман при каталунците и очакващото се завръщане на Неймар, за Коутиньо не остана място в състава.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР