Барселона и Атлетик Билбао играят при 2:3 във финала за

...
Барселона и Атлетик Билбао играят при 2:3 във финала за
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Барселона 2:3 Атлетик Билбао, продължения

Барселона и Атлетик Билбао играят при 2:3 във финала за Суперкупата на Испания. Двубоят се играе в Севиля на стадион "Де ла Картуха ".

Антоан Гризман откри в 40-ата минута с осмия си гол за сезона след асистенция на Алба. В ответната офанзива Де Маркос изравни за 1:1. Отново Гризман изведе каталунците напред в 77-ата минута. Виялибре възвърне паритета в последната минута след подаване от Муниаин и прати срещата в продължения. Иняки Уилямс вкара за 2:3 в 94-ата минута с фирмено осъществяване.

Първите 10 минути минаха в относително умерено движение, без очевидно преимущество за някой от двата тима и без каквито и да е положения за гол.

В 25-ата минута Меси центрира от свободен удар, само че Симон улови.

2 минути по-късно Капа насочи атрактивен и рисков шут към вратата на Тер Стеген, само че германецът се намеси и мазета в корнер. След неговото осъществяване обаче Жорди Алба почисти.

В 37-ата минута Меси стреля с левия крайник към горния десен ъгъл, само че коженото кълбо профуча на сантиметри над напречната греда.

При идната офанзива на "баските лъвове " Раул Гарсия засече с глава доста неуместна топка в наказателното поле и респективно не съумя да заплаши съответно вратата на каталунците.

В 40-ата минута Меси изостри офанзива с великолепен пас към Алба, който подаде към непокрития Гризман в пеналтерията и международният първенец прониза Симон по земя за 1:0.

GOAL!Antoine Griezmann blasts
Barcelona forward... Barca [1]-0 Athletic Bilbao
40'
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР