Бармани в благоевградско село са назначавани на космически заплати, за

...
Бармани в благоевградско село са назначавани на космически заплати, за
Коментари Харесай

Нова измама: Бармани точат НОИ

Бармани в благоевградско село са назначавани на галактически заплати, с цел да получат най-високото обезщетение за безработица откакто бъдат съкратени. Схемата за машинация е разказана в последния брой на осведомителния бюлетин на Национален осигурителен институт, заяви организация „ Монитор ”.

Барманите и шефовете на еднакъв селски бар са обезпечавани за малко, само че за сметка на това на оптимален застрахователен приход, който в този момент е 3 000 лева, а през лятото на 2018 година е бил – 2 600 лева

Именно тогава лъсва порочната процедура. Връщайки се от чужбина тарикатите стартират работа у нас. По закон при вземането на компенсации за безработни се гледа стажът 24 месеца обратно. Когато обаче има подобен в чужбина, при определянето на размера на компенсацията се взима приходът, върху който хората са се осигурявали последно. Така, за 10 дни работа на 2 600 лева барманите са щели да получат пари като безработни, изчислени въз основата на тази заплата. Схемата е разкрита, тъй като оборотът на компанията в селото е незабележим. От Фонд „ Безработица “ са пробвали да източат пари и наши гурбетчии в Гърция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР