Барбора Крейчикова имаше отличен изминал сезон, но тазгодишната кампания не

...
Барбора Крейчикова имаше отличен изминал сезон, но тазгодишната кампания не
Коментари Харесай

След погрома на сингъл: Шампионката от 2021 г. без шанс да защитава трофея и на двойки

Барбора Крейчикова имаше отличен минал сезон, само че тазгодишната акция не се развива по никакъв начин добре за чехкинята. Тя контузи своя десен лакът през февруари и пропусна последните близо три месеца, а въпросната контузия я сложи под въпрос за Откритото състезание на Франция, където преди година подвигна дебютния си " мейджър " трофей на сингъл. Крейчикова обаче съумя да се възвърне и дойде в Париж в опит да отбрани купата си, само че трябваше бързо да се сблъска с действителността.

Липсата на игрова процедура си сподели думата и втората в схемата бе отстранена още на старта от 19-годишната Диян Пари. Освен на сингъл, Крейчикова бе и настояща шампионка при двойките дружно с Катерина Синякова и в този момент двете бяха още веднъж измежду фаворитките да вдигнат оценката. Световната номер 2 обаче бе сполетяна от нови неприятни вести. Самата тя показа, че след загубата си се е почувствала зле, а след това е решила да си направи тест за COVID-19, който се е оказал позитивен, което автоматизирано значи, че тя и нейната сънародничка няма по какъв начин да се борят за втори следващ трофей във френската столица:

" Снощи започнах да се усещам зле и тази заран се разсъниха с температура. Реших да се тествам за ковид и пробата се оказа позитивен. Изключително съм тъжна, че няма да мога да защитя купата си на двойки тук, само че от позитивната позиция се веселя, че съм без травми, и нямам самообладание допустимо най-скоро да се завърна към тренировките " - написа Крейчикова в една от своите обществени мрежи.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР