Бъpзи пpомени в Закона за автомобилни превози подготвя Изпълнителната агенция

...
Бъpзи пpомени в Закона за автомобилни превози подготвя Изпълнителната агенция
Коментари Харесай

Всички автобуси с колани - още от септември

Бъpзи пpомени в Закона за автомобилни транспорти приготвя Изпълнителната организация " Автомобилна администрация " за коланите на рейсовете. Те ще задължат всички колани в рейсове, които пътуват повече от 35 км или излизат на републиканска пътна мрежа, наложително да са с колани, споделя Дамян Войновски - зам.-изпълнителен шеф на организацията, написа " 24 часа ". Преди това новият началник Бойко Рановски заяви, че измененията ще бъдат в Народното събрание още през септември.

Той добави, че в случай че се постанова притежателите на рейсовете ще сменят и седалки, с цел да са с колани. Предстоящите промени ще бъдат вписани в преходните и заключителни наредби на към този момент импортиран закон, което ще се направи, с цел да се форсира приемането им. 

Транспортният министър Ивайло Московски заприказва за първи път за колани в рейсовете след серия произшествия през ноември предходната година. През април тази година още веднъж щеше да ги вкарва. Така най-малко е маркирано в Закона за пътните транспортни средства, който се написа в този момент. 

У нас са регистрирани повече от 23 000 рейса, 15 000 от тяx cа c pегистрация пpеди 2006 година, което значи, че cа създадени без колани. Автобусите с лиценз за транспорт на пасажери са 13 000 и съгласно Рановски половината нямат колани. Разликата от над 10 000 рейса, които не са лицензирани да возят пасажери, е сериозна, акцентира Войновски. 

Дори да има рейсове, които са на общини, на учебни заведения, на компании за транспорт на лична сметка, евентуално не са малко и тези, които са регистрирани и на физически лица. Зад тях се крият незаконни транспорти и по тази причина се планува смяна - рейс да се записва само на юридически лица. Целта е нито един жител да не има рейс и да не вози незаконно пасажери.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР