Банско, Сандански и Мелник се оказаха най-търсените дестинации за почивка

...
Банско, Сандански и Мелник се оказаха най-търсените дестинации за почивка
Коментари Харесай

Банско, Сандански и Мелник-предпочитаните дестинации за Великден

Банско, Сандански и Мелник се оказаха най-търсените дестинации за отмора по Великден. Това сочат резервациите на туроператорите за идната поредност от почивни дни. Любителите на зимни спортове избират Банско, с цел да могат за последно да се насладят на ските. Зоната ще затвори на 15 април, а дотогава дава отлични условия за ски и занимания освен това на по-ниски цени с 20%.
Курортът се стяга за огромен напор от туристи, най-малко 7-8 хиляди чакат. Хотелиерите са подготвили и тематични стратегии, туристите сами да си месят козунаци и да оцветяват яйца по разнообразни локални предписания.
Сандански пък също е желан дестинация,особено от гърците. Хотелската база там към този момент е резервирана на 50%. Санданчани са магнит за туристите, които търсят лечителен въздух, минерална вода, Спа процедури и отлична кухня.
В Мелник също се радват на резервации от 50% на базите. Стопаните стягат механи за Великден. Компании са поръчали авансово цели агнета печени и мелнишко вино за празнична софра и фамозното домашно кисело мляко със смокини за десерт.
В региона се оферират и винени турове с дегустации на разнообразни виновност и мезета. Само в Санданско има над 20 съвременни винарски мазета построени, които по празници отварят порти за туристи.
Цените за нощувки в Пиринско варират от 50 лв. до 200 лв. според от категорията.
В района всички културни обекти ще работят поради туристите и локалните. А всяка община се е постарала на мощна и богата празнична програма-изложби, концерти и занимания за децата са обезпечени на всички места. От разходки с коне и АТВ-та, до 3Д говорящо изображение на Спартак в музея на Сандански са атракциите в района. А храма на Ванга в Рупите е също в листата на най-посещаваните места по Великден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР