Банско. Кметът на Банско Георги Икономов направи символичната първа копка

...
Банско. Кметът на Банско Георги Икономов направи символичната първа копка
Коментари Харесай

Благоевград: Кметът на Банско Георги Икономов направи символичната „първа копка” на нова детска градина в курортния град

Банско. Кметът на Банско Георги Икономов направи символичната „ първа копка ” на нова детска градина в курортния град. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . Рамо до рамо с фирмата-изпълнител ДЗЗД „ Корект Строй Банско ”, той даде началото на новия общински капиталов обект.
„ Благодарение на поддръжката на страната и премиера господин Бойко Борисов, получихме целево финансиране за построяването на нова детска градина в размер на 1 200 000 лв.. Разкриваме работната площадка с мисъл за бъдещето – да осигурим оптималните условия за развъждането на близо 100 деца, разпределени в четири детски групи. По този метод ще разгадаем един дълготраен проблем с нарушаването на допустимия най-много на броя на децата и ще осигурим по-спокойна среда за тяхното развъждане. Не инцидентно избрахме и терена, който не е локализиран в централната градска част. Семействата, които живеят в новите квартали на града ще разполагат с по-близка до тях детска градина, което ще ги улесни при напредването, изключително през студените месеци на годината ” съобщи Икономов по време на церемонията.
В наличието на управлението на общинската администрация, ръководителя на Общински съвет – Банско, съветници и представители на строителният контрол, бе осъществен водосвет за здраве и сполучливо довеждане докрай на обекта.
Градината е проектирана според всички модерни условия. В нея се планува да се обитават четири детски групи, като всяка от тях ще разполага със лични гардеробни, занимални, спални и санитарни пространства. Ще бъде построен също асансьор за лица в неравностойно състояние, а отоплението ще бъде локално – с казан на пелети. Планира се обекта да бъде издигнат до края на 2019 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР