Банските костюми на Мерилин Монро, Скарлет Йохансон и безброй други

...
Банските костюми на Мерилин Монро, Скарлет Йохансон и безброй други
Коментари Харесай

Отваря врати първият в света Музей на бикините

Банските костюми на Мерилин Монро, Скарлет Йохансон и безчет други звезди към този момент имат нов дом в град в Югозападна Германия, разгласен за „ столицата на бикините “.

Der wohl heißeste: bekommt ein
— TAG24 NEWS Stuttgart (@Tag24S)
В Бад Рапенау, ситуиран сред Франкфурт и Щутгарт, първият в света Музей на бикините отваря в неделя, 5 юли, Световния ден на бикините, оповестява „ Зюдойче Цайтунг “.

Bikini Art Museum öffnet in Bad Rappenau
— FashionNetwork DE (@FNW_DE)
На 1 500 квадратни метра изложбено пространство посетителите ще могат да се срещнат с историята на банските костюми и смяната на дизайна им от 1870 година до наши дни.

Von Burkini bis Tanga: Bikinimuseum zeigt Geschichte der Bademode.
— TAG24 NEWS München (@TAG24M)
Кураторите на музея споделят, че историята на бикините не е единствено история за мода и плаж, само че и за арести, кавги и женска равноправност. Музеят показва и обичаите за къпане до Средновековието. Освен до огромно количество от скъпото облекло, посетителите ще имат достъп и до мултимедийна галерия, творби на изкуството и остарели реклами на бикини.

Blog post: El 5 de julio abre el Bikini Art Museum (BAM), en Bad Rappenau.
— Jordi Ballvé (@jordiballve)
Създателите на музея са събрали над 1 000 експоната. Идеята за основаването на първия по рода си музей в света е на Александър Русченски, бизнесмен от Регенсбург. Заедно с екипа си той изследва тематиката за бикините повече от пет години. Резултатът е толкоз самоуверен и провокативен, колкото и научно любопитен.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР