Банковото застраховане се очаква да бъде важен канал за дистрибуция

...
Банковото застраховане се очаква да бъде важен канал за дистрибуция
Коментари Харесай

УниКредит вече предлага на клиентите си застраховките на Алианц

Банковото обезпечаване се чака да бъде значим канал за дистрибуция и да усили проникването през идващите години

Дългосрочно съглашение за съдействие сред Алианц Груп и УниКредит бе подписано през днешния ден в София. По силата на контракта от началото на месец октомври УниКредит предлага на своите клиенти в цялата страна застрахователните артикули на Алианц България.
Партньорството съчетава мощния банков франчайз на УниКредит със застрахователната експертиза на Алианц. Клиентите на УниКредит ще имат елементарен достъп до застрахователните решения на Алианц посредством обширната клонова мрежа на УниКредит и нейните цифрови платформи за банково обслужване, стана ясно през днешния ден на конференция, на която участваха представители на управлението на двете компании.

Председателят на Управителния съвет и Главен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян уточни, че съдействието ще предложи артикули и услуги, които занапред ще се развиват. Той акцентира, че двата марката са безспорни водачи на пазара, а новата договореност единствено ще затвърди техните места. " Освен осъществяване на груповия ангажимент, за нас партньорството с Алианц е естествено продължение на метода, по който работим дружно от години. Сигурен съм, че и с формалното сключване на контракта, през днешния ден ще затвърдим сполучливата процедура, която сме открили през годините – дружно да предлагаме на клиентите най-подходящите за тях артикули при преференциални условия ", уточни още той.

Александър Проценко, ръководител на Изпълнителния комитет на Алианц България Холдинг, уточни, че първоначално УниКредит ще предлага на своите клиенти съответни артикули на Алианц – застраховки живот, имущество и злополуки. Той добави, че и двете компании са фокусирани върху клиента и нововъведенията и това ще способства за най-хубавата отбрана и обслужване на необятната потребителска база както в клоновата мрежа, по този начин и онлайн. Банковото обезпечаване се чака да бъде значим канал за дистрибуция и да усили проникването през идващите години, добави още той. Двете институции ще създават взаимно и нови артикули.

Според Енрико Минити, зам.-председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк и основен действен шеф на УниКредит Булбанк, партньорството ще даде опция за по-добро обслужавне както на самостоятелните кмиенти, по този начин и на дребни и междинни предприятия.

Павлин Петков, основен финансов шеф на Алианц България Холдинг, разяснява, че и двете страни демонстрират мощно ангажирано отношение във връзка партньорството, което е залог за подобряването на финансовата и застрахователната просвета на потребителите.

Локални парьтнорства сред двете финнасови групи – Алианц Груп и УниКредит, ще иа и в в други страни от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) – Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Словения и Словакия. Припомняме, през юни управленията на UniCredit и Allianz подписаха съглашение за партньорство на пазарите в Централна и Източна Европа, на които развиват активност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР