Банковата система на еврозоната е устойчива благодарение на солидната финансова

...
Банковата система на еврозоната е устойчива благодарение на солидната финансова
Коментари Харесай

ЕЦБ: Банковата система на еврозоната е устойчива

Банковата система на еврозоната е " устойчива " с помощта на солидната финансова основа, увери Европейската централна банка (ЕЦБ), представена от Франс прес, след новината за придобиването на " Креди сюис " (Credit Suisse) от Ю Ес Би (USB), призната със песимизъм от пазарите.

" Европейският банков бранш е резистентен със солидни нива на капиталите и на ликвидностите ", разгласи ЕЦБ в взаимно официално съобщение с Единния съвет за преструктуриране (SRB) и Европейския банков орган (EBA), оповестено през днешния ден.

Шефът на Еврогрупата на финансовите министри от еврозоната Паскал Донахю е убеден, че валутният съюз ще откри мястото си в по-нестабилния свят. Той е декларирал това в изявление за немското списание " Шпигел “, оповестено през днешния ден и представено от Ройтерс.

" Честотата на икономическите разтърсвания се форсира през последните години, само че възобновяване от тези удари е по-силно, в сравнение с хората желаят да признаят понастоящем ", разяснява той, представен от Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР