БАНКОК (АП) — Етнически въоръжени групи твърдят в четвъртък, че

...
БАНКОК (АП) — Етнически въоръжени групи твърдят в четвъртък, че
Коментари Харесай

Етнически въоръжени групировки в Мианмар твърдят, че са превзели регионален военен щаб и център за добив на скъпоценни камъни

БАНКОК (АП) — Етнически въоръжени групи настояват в четвъртък, че са завладяли два стратегически значими града в североизточен Мианмар: Лашио, където се обитава основният районен боен щаб и Могок, центърът на доходоносната промишленост за рандеман на скъпоценни камъни в страната.

Тяхното рухване ще бъде най-голямото в поредност неуспехи, претърпени от военното държавно управление на Мианмар тази година, и повдига въпроси дали решението военният съвет може да бъде заставен да се откаже от опитите си да задържи оспорваната територия, с цел да консолидира защитата на централната вътрешност.

Управляващият боен съвет отхвърли централата му в Лашио да е завладяна и двама поданици на града се свързаха с телефон сподели, че борбата там продължава. Телефонната връзка с Могок е прекратена, само че видео, оповестено в обществените медии, наподобява демонстрира по какъв начин жителите приветстват идването на етнически партизански бойци.

Лашио, най-големият град в северната част на щата Шан, и Могок, центърът за доби...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР