Банката на Русия подкрепя концептуално проектозакона за легализиране на цифровото

...
Банката на Русия подкрепя концептуално проектозакона за легализиране на цифровото
Коментари Харесай

Русия ще позволи продажбата на биткойни, но само на чуждестранни борси

Банката на Русия поддържа концептуално проектозакона за узаконяване на „ цифровото минно дело “ с изискването цифровата валута, получена от миньорите, да се продава единствено на задгранични тържища и единствено на нерезиденти, оповестиха от пресслужбата на регулатора за Интерфакс. Централната банка към момента позволява опцията за продажба на добитата криптовалута в Русия, само че единствено посредством оторизирана организация.

" На собствен ред позволяваме опцията за унищожаване на тези ограничавания в границите на пробни правни режими, при изискване че транзакциите с криптовалута се правят посредством оторизирана организация. Като цяло се придържаме към позицията за недопустимост на оборота на цифрова валута на територията на Руската федерация ", акцентират от пресслужбата на Централната банка.
-->
Следва да се означи, че в проектозакона, показан на Държавната дума, не се планува изискване за продажба на криптомайнери единствено на нерезиденти, нито се прецизира, че единствено една оторизирана организация може да взе участие в възможни продажби в Русия.

Заместник-министърът на финансите Алексей Моисеев съобщи, че Министерството на финансите не поддържа тази позиция на Централната банка. Той посочи, че на процедура се не разрешава добивът на цифрови изкопаеми, който не се прави в границите на пробен юридически режим. " Това значи, че хората, които се занимават с рандеман на цифрови валути, би трябвало да го вършат посредством оторизирана организация, т.е. на процедура става въпрос за цялостно лицензиране. Ние сме срещу това ", сподели Мойсеев пред кореспонденти.

Въпреки това Анатолий Аксаков, ръководител на комисията по финансовите пазари в Думата, твърди, че позициите на Централната банка и Министерството на финансите са съгласувани и по законопроекта няма непримирими несъгласия. По-рано той изрази вяра, че законът ще бъде признат преди края на годината, защото е планувано да влезе в действие от 1 януари 2023 година

Законът вкарва избрания за " рандеман на цифрови валути " и " минни пулове " и не разрешава рекламирането (или предлагането под някаква форма) на цифрови валути, като се изключи добива на цифрови валути.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР