Банка с активи на обща стойност около $670 милиарда ще

...
Банка с активи на обща стойност около $670 милиарда ще
Коментари Харесай

Глобиха голяма банка заради натоварване на клиенти със скрити такси и лихви

Банка с активи на обща стойност към $670 милиарда ще заплати санкция в размер на няколко милиона $, откакто призна, че в продължение на няколко години е заблуждавала клиенти на кредитни карти.

Австралийската комисия за скъпи бумаги и вложения (ASIC) разкри , че Australia and New Zealand Banking Group Limited (ANZ) ще преведе 15 милиона австралийски $, което се равнява на към $9.65 милиона, откакто Федералният съд на Австралия откри, че институцията е престъпила Закона за ASIC и Националния закон за отбрана на потребителските заеми.

Според ASIC ANZ е предоставила погрешна информация на клиентите, внушавайки им, че могат да се възползват от предплатени заплащания в брой от своите “ “, без да дължат такси и лихви.

В несъгласие с точното обявяване съдът стига до заключението, че ANZ е изложила по-висока сума от действително наличната за изтегляне, подвеждайки клиентите да мислят, че могат да получат достъп до парични задатъци без такси и лихви от своите “ “.

ASIC твърди, че ANZ непозволено е начислила на повече от 186,000 сметки такси и лихви, свързани с предплатени заплащания в брой. Съобщава се и за случаи, при които на физически лица са били начислявани такси в размер на хиляди австралийски долари за прилагане на услугата на кредитора.

Съдът също по този начин откри, че ANZ е пропуснала да работи ефикасно, почтено и заслужено, като не е приложила неотложно ограничения за поправяне на обстановката.

В допълнение към глобата от 15 милиона австралийски $ ANZ изплаща и компенсационни заплащания на обща стойност 8.3 милиона австралийски $, почти $5.34 милиона, на клиенти, които са понесли лихви и такси за предплатените си заплащания в брой сред май 2016 година и ноември 2018 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg