Банка д’Италия, Централната банка на Италия, разкри какви в действителност

...
Банка д’Италия, Централната банка на Италия, разкри какви в действителност
Коментари Харесай

Банката на Италия разкри опустошителните размери на пандемията

Банка д’Италия, Централната банка на Италия, разкри какви в реалност са опустошителните размери и влияние на коронавирусната пандемия, съобщи организация ANSA.

По данни на финансовата институция задграничните гости в Италия са изхарчили единствено 1,193 милиарда евро в страната през месец октомври. Това е понижение със 70,4% в съпоставяне със същия месец през 2019 година, когато нямаше пандемия. Банката показва, че неочакваното и фрапантно стесняване на туристите ще има тежко влияние върху стопанската система.

Драстичният спад на туристите ще окаже съществено влияние върху брутния вътрешен артикул на Италия, която разчита доста на този отрасъл. От Банка д’Италия акцентират, че туризмът е значим бранш на стопанската система в Италия и по света, в това число и във връзка с заетостта, обществената и културна интеграция. Ефектът на пандемията акцентира смисъла на този бранш, показаха от банката.

Италианският министър-председател Джузепе Конте издаде нов декрет за удължение на националния локдаун - до 5 март, откакто здравното министерство предизвести, че здравната конюнктура в страната се утежнява. Италия е една от страните в света, които са най-засегнати от коронавирусната пандемия. Тя е на шесто място по брой смъртни случаи от началото на здравната рецесия – с над 80 000 умряли. Потвърдените случаи на зараза в Италия са 2,3 милиона. В международен мащаб инфектираните към този момент са над 93 милиона, като най-вече има в Съединени американски щати (над 23 милиона).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР