Bank of England предупреди във вторник, че икономическите перспективи за

...
Bank of England предупреди във вторник, че икономическите перспективи за
Коментари Харесай

Глобалните икономически перспективи се влошиха значително, предупреди Bank of England

Bank of England предизвести във вторник, че икономическите вероятности за Англия и света са се влошили от началото на годината, и сподели на банките да усилят финансовите буфери, с цел да подсигуряват, че могат да устоят на бурята, оповестява Ройтерс.

Международни институции като Международния валутен фонд и Организацията за икономическо сътрудничество и раз споделят, че Англия е по-податлива на криза и непрекъсната висока инфлация, в сравнение с други западни стопански системи, които се борят с световните шокове на енергийния и стоковия пазар.

" Глобалните стопански вероятности се утежниха доста. Глобалните финансови условия като цяло станаха доста по-трудни ", сподели шефът на Bank of England (BoE) Андрю Бейли на конференция, откакто BoE разгласява своя шестмесечен отчет за финансовата непоклатимост (FSR).

Британските банки са в добра позиция да устоят даже на сериозен стопански спад, сподели централната банка, макар че предизвести, че финансовата им адекватност - въпреки и към момента мощна - се чака леко да се утежни през идващите тримесечия.

Членовете на Комитета по финансова политика потвърдиха, че BoE ще удвои равнището на антицикличния финансов буфер до 2% от рисково претеглените активи през юли идната година и споделиха, че може да трансформира размера на този индикатор в двете направления според от това по какъв начин се развива международната стопанска система.

Процентът съставлява спомагателен буфер за банки като HSBC, Barclays, Lloyds Banking Group и NatWest, който варира според от икономическите вероятности.

Увеличаването на буфера до 2% значи, че банките ще се нуждаят от спомагателни 11 милиарда паунда (13.2 милиарда долара) капитал, сподели BoE.

Въпреки влошаващата се рецесия при разноските за живот и с инфлация, ориентирана към двуцифрен индикатор, BoE съобщи, че банките са устойчиви на уязвимостта на задлъжнялостта измежду семействата и бизнеса.

Централната банка също по този начин изрази безпокойствие по отношение на здравето на главните финансови пазари - като държавните облигации на Съединени американски щати и на Англия - които бяха обект на " спускане за набиране на пари " през март 2020 година, когато пандемията от COVID-19 провокира под паника разпродажби.

" На фона на високата волатилност изискванията на ликвидност се утежниха даже на нормално високоликвидни пазари като американски и английски държавни облигации и лихвени фючърси ", сподели BoE.

В доклада се споделя, че главните английски пазари - макар че към момента действат - са станали по-скъпи за търговия, като спредовете сред пазаруване и пласиране при краткосрочния английски дълг са се нараснали повече от два пъти в съпоставяне със междинната им стойност за 2021 година

" (Условията) могат да продължат да се утежняват, изключително в случай че неустойчивостта на пазара се усили в допълнение ", сподели BoE.

Централната банка също по този начин сподели, че ще извърши изчерпателен разбор на действието на пазара на първични материали, като търговията с метали беше съществено нарушена през март от нахлуването на Русия в Украйна.

Централната банка съобщи, че ще стартира своя стрес тест на банките за 2022 година - занимателен заради войната - през септември, като резултатите евентуално ще бъдат получени в средата на 2023 година
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР