Банда, съставена от товарачи на летище София, беше заловена от

...
Банда, съставена от товарачи на летище София, беше заловена от
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Спипаха банда от летището, плячкосала £60 000

Банда, формирана от товарачи на летище " София ", беше хваната от полицията. В един от членовете й са открити 60 000 паунда в брой, както и още скъпи движимости, още веднъж на стойност хиляди английски лири, научи Lupa.bg.

Ударът на униформените, които са направили профилираната полицейска акция, е станал факт преди дни, а арестуваните към момента са в следствения арест на " Г. М. Димитров " в София.

Бандата, която е от една от компаниите, обслужващи товаро-разтоварните действия на родния аеропорт, е работила отборно от известно време, само че е имала неблагоразумието да задържи скъпите неща и пари в домовете си. Групата е била формирана от четирима души, правили кражбите дружно, а по-късно ангажимента е била плячката да се раздели по равно на някакъв по-късен стадий.

Случаят се задълбочава, когато дама подава недоволство, че са й откраднати пари на стойност 15 000 паунда, които са били декларирани преди този момент - надлежно те са и застраховани. Жената ги е оставила в своя чекиран багаж, който става обект на кражба от страна на хамалите. Парите изчезват, само че недоволството не тормозило товарачите от " Суиспорт ", които траяли най-безцеремонно да претърсват куфарите на заминаващите пасажери.

Органите на полицията стартират работа по сигнала, като униформените изпипали всичко до най-малките елементи. Стартирало е подслушване на телефонни диалози, вътрешни разпити и следствия, а ударът пристигнал най-ненадейно - едновременно в дома на всеки един от обвинените, които в този момент ще бъдат съдени за кражба в изключително огромни размери.



В главатаря на хамалите били открити прословутите 60 000 английски лири, както и доста скъпи часовници, кожени якета и разнообразни маркови облекла, които са били " добити " в разнообразни интервали на офанзивите на багажите на пасажерите.

В края на август друга спецакция, само че на Гранична полиция, извърши зрелищен арест на цяла промяна крадливи товарачи на багаж. Тогава в бандата са били открити многочислени скъпи движимости - часовници, парфюми, очила, кожени якета, на стойност хиляди левове.

Зачестилите обири на столичното летище са разследване на вътрешните промени в сигурността, защото товарачите към този момент не са следени изкъсо, което ги кара да се усещат с отвързани ръце. От няколко месеца вътрешните промени създали по този начин, че по самолетите към този момент не са поставяни камери и няма хора от сигурността (което към този момент е по ново споразумение), които да съблюдават за товаро-разтоварните действия.

И към днешна дата наземните оператори на аеропорта са три - летище " София " ( " СОФ Кънект " ), " Суиспорт " и " Голдеър Хендлинг ", чиито хамали правят тези действия.

Слухове гласяха, че заплатите са доста високи, а за предопределение рушветите са големи, само че това не дава отговор на истината. Трудовите хонорари са към момента прекомерно ниски за подобен тип физическа активност, а плячките надалеч не са като едно време, изключително в летните интервали, когато чартърите в пътуващи към момента руснаци и британци до Бургас и Варна са били доста апетитни.

Войната в Украйна скапе доста от схемите на родните тарикати, работещи на морските ни летища, защото по това време руснаците нямаха право да внасят валута над избрана стойност, по тази причина те я укриваха в своите чекирани багажи. Впоследствие нямаха съображение да сезират органите, защото тяхната активност е била противозаконна и в прорез с наредбите за идващите у нас жители на избрани страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР