Банатският епископ Никанор прокле премиера на Сърбия Ана Бърнабич и

...
Банатският епископ Никанор прокле премиера на Сърбия Ана Бърнабич и
Коментари Харесай

Сръбски епископ прокле премиера Ана Бърнабич

Банатският свещеник Никанор прокле премиера на Сърбия Ана Бърнабич и участниците в идния през септември в Белград Европрайд, заяви уеб сайтът Нова.рс. Никанор изясни, че би " използвал и оръжие " срещу участниците в гей парада.
Бърнабич отговори, че думите на свещеник Никанор са я засегнали мощно, само че акцентира, че Сръбската православна черква (СПЦ) е един от главните стълбове на сръбското общество и народ и " в никакъв случай няма да каже и една дума срещу СПЦ ".
Президентът Александър Вучич също реагира, оценявайки, че свещеник Никанор е обидил и себе си, и СПЦ.  " Той унижи нашата черква доста повече, в сравнение с в миналото го е правила Ана Бърнабич или който и да е различен ", сподели Вучич.
Президентът добави, че в никакъв случай не е взел участие в такава демонстрация и в никакъв случай не са му харесвали, само че акцентира, че това е човешко право като правото на всевъзможни митинги. Вучич повтори, че още не е известно ще се състои ли Европрайдът, като акцентира, че това е въпрос на оценка на сигурността и доста други въпроси, а решението ще бъде взето при започване на септември.
Европрайд е най-голямата европейска демонстрация на ЛГБТИ+ общността и тази година се провежда в Белград от 12 до 18 септември. Асоциацията на европейските прайд организатори  избра през 2019 година Белград Прайд за хазаин на Европрайд 2022.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР