Балсамовият оцет е все по-популярна съставка на салатени дресинги, маринати

...
Балсамовият оцет е все по-популярна съставка на салатени дресинги, маринати
Коментари Харесай

6 водещи ползи от балсамовия оцет


Балсамовият оцет е все по-популярна съставна част на салатени дресинги, маринати и други хранителни артикули. Освен присъщи цвят, консистенция, мирис и усет балсамовият оцет носи и своите присъщи изгоди за здравето . Данните да тях са подкрепени от съответните научни изследвания, основаващи се на изгодите от продуктите, от които балсамовият оцет се подготвя.

Намаляване на кръвната захар
Балсамовият оцет е измежду дребното хранителни артикули, които освен имат невисок гликемичен показател, само че имат и пряк антигликемичен резултат . Така той защищава от внезапни скокове на кръвната захар след хранене и оказва помощ за поддържането й в по-ниски стойности. Проучваниятап оказват, че позитивният резултат е налице до няколко часа след консумация на салата, овкусена с балсамов оцет.

Подпомагане на храносмилането
Оцетната киселина е доста подобаваща среда за развиване на пробиотични бактерии . С постоянната консумация на балсамов оцет може да се набират огромно количество от тях и да се реализиран положителни резултати върху храносмилането – възстановяване на перисталтиката, по-пълно асимилиране на питателните субстанции, облекчение на дискомфорта в стомаха след хранене.

Нормализиране на холестерола
Проучвания демонстрират, че потреблението на балсамов оцет оказва помощ за леко намаление на холестерола и може да добави резултата на холестеролопонижаващите медикаменти за поддържане на липидния профил на кръвта в норма за по-дълго време.

Улесняване на отслабването
Комбинираният положителен резултат върху холестерола и кръвната захар оказва помощ за реализиране на по-добър надзор върху тежестта и улеснява отслабването. Проучванията демонстрират и че потреблението на артикули, овкусени с балсамиков оцет, контролира апетита и оказва помощ за понижаване общия брой на употребяваните калории.

Стимулиране на кръвообращението
Балсамовият оцет се получава след ферментация на гроздов сок от тъкмо избрани сортове. Това го прави доста богат на полифеноли – мощни антиоксиданти, които понижават способността на тромбоцитите да се слепват между тях и да образуват тромби. В допълнение полифенолите поддържат положението на кръвоносните съдове и улесняват прекосяването на кръвта.

Свързани публикации.. Ябълковият оцет контролира кръвната захар 0 Оризовият оцет може да забави стареенето 0 Може ли оцетът да бъде суперхрана? 0

Позитивен резултат върху кожата
Балсамовият оцет съдържа огромни количества оцетна киселина, богат е на антиоксиданти и антимикробни съставни елементи. Съвкупността от тях разрешава той да оказва доста удобен резултат при непосредствено използване върху кожата за облекчение деянията на акне и кожни раздразнения.

Въпреки изгодите за здравето при умерена консумация несъразмерният банкет на балсамов оцет идва със своите опасности. Добре е той да се лимитира до 2 супени лъжици на ден, тъй като в по-големи количества може да провокира проблеми с лигавицата на хранопровода или стомаха.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР