Балотажът в Ямбол преминава при доста ниска избирателна активност. В

...
Балотажът в Ямбол преминава при доста ниска избирателна активност. В
Коментари Харесай

Рекордно ниска активност и изборен ден без нарушения в Ямбол

Балотажът в Ямбол минава при много ниска изборна интензивност. В ромския квартал екипи на жандармерията през днешния ден правиха инспекции. Ямбол избира сред претендентите на Пряка народна власт - Валентин Ревански и Българска социалистическа партия за България - Катя Георгиева, какъв да е идващият кмет на града.

Екипи на полицията и жандармерията не престават да обхождат изборните секции в Ямбол. По наша информация наличието на жандармерията в следобедните часове беше по-скоро превантивно. Целта - да не се позволен напрежение и опити за управление на вота в края на изборния ден.

Сигнали за това идваха от някои щабове. От там бяха сюрпризирани, че до късно пред ромските секции беше празно, за разлика от първи тур - когато гласоподавателите са били дейни още от сутринта.

Избирателната интензивност е извънредно ниска - към 17 ч тя е била под 20%, а сигнали за нарушавания няма. На моменти броят на покровителите беше по-голям от този на гласоподавателите.

Няколко екипа на жандармерията бяха позиционирани на входа на ромската махала в Ямбол. Редица коли и лица бяха спрени за инспекция.

Някои от хората твърдяха, че са заплашвани да гласоподават с тъкмо избран номер - другояче щели да им съборят къщите.

Представителите на общинската изборна комисия също ревизираха част от ромските секции в Ямбол, само че не установяваха нищо неправилно.
Още по тематиката Местни избори 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР