Балканска комедия е новото представление на варненския театър, който на

...
Балканска комедия е новото представление на варненския театър, който на
Коментари Харесай

Варненският драматичен театър отбелязва 98 години с премиера

Балканска комедия е новото зрелище на варненския спектакъл, който на днешния 12 март отбелязва своята 98-а годишнина.

Тази вечер ще е премиерата на комедията на именития сръбски драматург, режисьор и белетрист Душан Ковачевич " Маратонците вършат почетна обиколка ", сценарист на кино лентата „ Ъндърграунд “ с режисьор Емир Кустурица, отличен със „ Златна палма “ в Кан. Преводът на „ Маратонците вършат почетна обиколка “ е на изтъкнатата преводачка от сръбски език Мария-Йоанна Стоядинович.

След режисьорския прочит на Румен Велев (1988/89), в този момент да сложи за повторно това заглавие на варненска сцена е поканен младият, само че към този момент доста сполучлив режисьор и артист Дамян Тенев. Той нормално работи в екип с художничката Радостина Тодорова, която е създател на сценографията и костюмите и на " Маратонците вършат почетна обиколка ". Помощник режисьор е Валентина Андонова.

В тази занимателна история към най-доходоносния поколенчески бизнес (погребалния!) се сблъскват ползите на семействата Топалович и Били Питона. И нещата се случват шеметно в балкански фасон и несъмнено с балканско възприятие за комизъм.

В първата режисура Михаил Мутафов е играл ролята на Лаки Топалович, а в този момент му е поверен Aксентие Топалович. Лаки извършва Стоян Радев, Свилен Стоянов е Милутин Топалович, а в Мирко, най-младия Топалович, се превъплъщава Константин Соколов. Оля е Гергана Арнаудова, Били Питона е Пламен Димитров, съдбовната Кристина е героинята на Полина Недкова. Синовете на Били Питона пресъздават Валери Вълчев и Николай Кенаров, Дженка Дявола е Димитър Костадинов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР