Балкан остана с точка начело на класирането в Националната баскетболна

...
Балкан остана с точка начело на класирането в Националната баскетболна
Коментари Харесай

Балкан остана на точка пред Левски с победа срещу Спарта

Балкан остана с точка отпред на класирането в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ), откакто ботевградчаните и Левски Лукойл завоюваха мачовете си от 18-ия кръг. Шампионите надделяха със 100:75 (21:22, 29:20, 21:24, 29:9), до момента в който "сините " завоюваха със 107:81 (25:21, 28:17, 26:21, 28:22) против Академик Бултекс 99 в Пловдив.

Спартак завоюва изненадващо първата четвъртина с точка разлика, само че Балкан поправя пропуските в отбрана при започване на втората. Дайшон Найт изравни за 22:22 и даде преднина на ботевградчаните с втората си пукотевица от нарушаване, а с още две точни хвърляния от линията и кошове на Кейси Бенсън и Крис Минков домакините поведоха с 29:22. Балкан приключи първото полувреме с преднина от осем точки и не разреши повече на Спартак да се приближи до поврат.

Найт приключи мача с 24 точки, а други четирима от домакините записаха двуцифрен актив. Димитър Мариченски и Константин Коев вкараха по 18 точки за плевенчаните. Левски Лукойл пък не остави късмет на Академик Бултекс и нападна успеха още от старта. Асен Великов и Йордан Минчев вкараха следващи тройки в границите на 44 секунди първоначално първата част и "сините " поведоха с 11:4, а Йънг вкара три стрелби от нарушаване и серията продължи до 9:0.

Академик Бултекс се върна в мача през втората четвъртина и редуцира изоставането си на две точки, само че нови тройки на Чавдар Костов и Венцислав Петков, както и серия от сполучливи офанзиви, дадоха преднина от 15 точки в интерес на Левски Лукойл до полувремето. "Сините " направиха разлика от 26 точки до сирената и завоюваха справедливо. С главен принос бе Йънг, който записа дабъл-дабъл с 24 точки и 12 асистенции, а други петима от Левски Лукойл приключиха с двуцифрен актив. Шакир Смит вкара 21 точки за Академик Бултекс.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР