Българското вино трябва да си върне присъствието на световните пазари.

...
Българското вино трябва да си върне присъствието на световните пазари.
Коментари Харесай

Зам.-министър Събев: Българското вино трябва да си върне присъствието на световните пазари

Българското вино би трябвало да си върне наличието на международните пазари. Правото на прилагане на общоевропейското обозначение за качество и генезис дава видимост и нови благоприятни условия за родното винопроизводство. Това сподели заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев по време на посещаване на лозови масиви в с. Меден бунар, област Ямбол и винарска маза в с. Калояново, област Сливен.

По думите му, включвайки предпазеното географско напътствие (ЗГУ) „ Тракийска равнина " в интернационалните търговски съглашения на Европейския съюз, като тези с Китай, да вземем за пример, се дава ясна поръчка от страната ни за мястото на родното произвеждане по света. Той добави, че ЗГУ „ Тракийска равнина ", което винопроизводителите в ямболско и в съвсем всички обитаеми места в сливенско имат право да употребяват, е индикатор за престижа и хилядолетните български обичаи в бранша.

„ Качествените виновност от района доближават както българската софра, по този начин и задгранични пазари. Отлична опция за пазарна реализация показват и европейските схеми за качество на хранителни артикули и питиета ", сподели още заместник-министър Събев в диалога си с локалните гроздопроизводители.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР