Българското вино от немския сорт Дорнфледер отличено в престижната класация

...
Българското вино от немския сорт Дорнфледер отличено в престижната класация
Коментари Харесай

Face to Face на New Bloom Winery - сред най-високо оценените вина от Централна и Източна Европа

Българското вино от немския вид Дорнфледер отличено в влиятелната ранглиста на интернационалните винени специалисти от Concours Mondial de Bruxelles

Българското вино към този момент има усет на злато и сребро. Четири от 10-те най-хубави виновност в Централна и Източна Европа са български, сочат резултатите от ранглиста на един от най-престижните международни състезания - Mondial de Bruxelles. След нас са Румъния и Словения с по две позиции в листата. Безспорен принос за винения авторитет на страната ни има една от най-модерните български мазета New Bloom Winery в град Съединение - нейното вино Дорнфелдер от серията Face to Face (F2F) зае почтено място в класацията на Concours Mondial de Bruxelles.

Малко по-рано през годината виновността на New Bloom Winery се окичиха с общо пет медала от състезанието Concours Mondial de Bruxelles - огромният златен орден от Мондиала увисна през рамото на F2F с немския вид Дорнфелдер, две златни оценки отидоха за PIXELS Регент и PIXELS Каберне Совиньон и две сребърни за F2F Каберне Совиньон, Сира и Регент и F2F Розе. Това е голямо самопризнание освен за безспорното равнище и високото качество на марката, само че и за страната ни като съвременна винена дестинация.

Растящият брой интернационалните награди за родните виновност са освен доказателство за тяхното качество, а и същинска реклама за страната ни пред международните винени специалисти и фенове на родната продукция. Основната причина за тези триумфи са българските енолози и качеството на родния тероар, с помощта на което отглежданите у нас немски сортове Дорнфелдер и Регент мерят растеж с най-хубавите международни мостри. Резултатите на нашите специалисти учудва даже немските сътрудници на производителя New Bloom Winery. Тайната се крие в нововъведенията, в особеностите на тероара и строгия надзор на всеки стадий от производството – от лозовия масив до бутилирането и съхранението на бутилките. Целият развой от оглеждането на лозичките до бутилиране и предпазване на виното се подлага на непоколебим надзор, което се улеснява от непосредствената непосредственост на лозята до винарната. Съвършеният баланс, реализиран от енолозите на New Bloom Winery, потвърждава че това е верният път за развиване на нашата винена промишленост и той ще продължи да върви нагоре в идващите години.

Серията Face to Face е въодушевена от искреността в връзките и директната връзка „ лице в лице “. Това е и посланието на етикетите, а на нас не ни остава друго, с изключение на да се срещнем лице в лице с чаша апетитен Дорнфелдер от F2F.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР