Българското външно министерство излезе с изявление по повод думи на

...
Българското външно министерство излезе с изявление по повод думи на
Коментари Харесай

МВнР намекна на Ердоган, че не само Турция може да говори за културни граници

Българското външно министерство излезе с изказване във връзка думи на турския президент Ердоган по отношение на Кърджали. В понеделник той съобщи пред съпартийци, че градът е част от турските " душевни граници ". В отговора си Министерство на външните работи тактично загатва, че освен югоизточната ни съседка би могла да приказва за културни граници. Позицията на министерството гласи буквално следното:
" По мотив коментара на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган, споменаващ Кърджали, Министерството на външните работи на Република България отбелязва:
- всяка страна с богата и дълга история би могла да твърди, че нейните духовни и културни граници излизат отвън физическите.
- в случай че политическата изразителност в обособените страни избере по някаква причина да се връща към предишното, то съвсем постоянно може да очертае граници, които се отличават от сегашните.
- в реалност, днешните държавни граници са одобрени с интернационалните контракти, приети от всички страни и не подлежат на подозрение, нито на преразглеждане. България и Република Турция, които се радват на отлични двустранни връзки, не вършат изключение от тези контракти ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР