Българското семейство не може да си позволи цената на висока

...
Българското семейство не може да си позволи цената на висока
Коментари Харесай

Председателят на Асоциацията на българските застрахователи: Искаме смяна на модела на обезщетенията

Българското семейство не може да си разреши цената на висока застраховка. Това съобщи ръководителят на Асоциацията на българските застрахователи Светла Несторова за тавана върху застраховката при гибел на пътя в предаването "Лице в лице " по БТВ.

"Не желаеме лимитиране на компенсации като цяло, само че доста хора се възползват. Става въпрос за една по-добра процедура. До 10 милиона лв. са компенсациите по вредите за телесна щета по европейското законодателство. В западните страни не изплащат прочувствени болки и премеждия. Средните компенсации са 10 хиляди паунда. Искаме тук да спрат да се изкривяват желанията ", сподели още тя.

"Страхуваме се, че от предложенията ни ще се възползват юристите. Липсва методика за изявяване на имуществените компенсации при умрял човек, като погашение на прехрана на детето на умрелия и така нататък Именно икономическите вреди от загубата на непосредствен би трябвало да се прави оценка при погашение на компенсации ", добави Несторова.

"Загубите ни са за 55 милиона за компенсации единствено за предходната година ", разкри тя.

"Често хора биват подлъгвани от юристите си. Имаме действителен случай на жена, която печели дело за 70 хиляди лв., а юристът ѝ си измисля причина, с цел да ѝ прибере половината пари. Адвокати печелят каузи за хиляди левове на гърба на хора, които даже не си получават парите ", приключи Светла Несторова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР