Българското представяне в Евровизия никога не минава гладко, но тази

...
Българското представяне в Евровизия никога не минава гладко, но тази
Коментари Харесай

Заплашвал ли е жена си Рони Ромеро?

Българското показване в „ Евровизия ” в никакъв случай не минава безпрепятствено, само че тази година към него избухна най-големият скандал за всичките 17 години, откогато страната ни взе участие в песенния конкурс. Фронтменът на групата „ Интелиджънт мюзик проджект ”, която тази година ще ни показва на форума, се оказа разгласен за търсене в Испания. Бившата му жена, която живее там, е подала против него тъжба, потвърждавайки, че я е заплашвал, написа " Уиикенд ".

  Рони Ромеро , който цяло лято изнася концерти, постоянно се явява пред български публицисти, а на 5 февруари възнамерява концерт в софийски клуб дружно с „ Интелиджънт мюзик проджект ”, се оказа неоткриваем за испанските управляващи. Певецът не се явил за чуване в съда на 17 ноември предходната година и е бил разгласен за търсене. Той бил свикан да свидетелства по отношение на тъжба на някогашната му жена, която е и майка на 8-годишния му наследник. Дамата твърди, че е била заплашвана от музиканта. Тя си е издействала ограничаваща заповед, съгласно която Ромеро няма право да я приближава на повече от 500 метра, няма и право да поддържа връзка с нея по какъвто и да е метод, а до момента в който трае правосъдната процедура, няма право и да има и употребява оръжие. Понеже не се явил в съда на 17 ноември, с цел да даде показания, съдията пристъпил към издаване на заповед за задържане на музиканта, който напролет би трябвало да изпее българската ария на сцената на „ Евровивизия ”. Тази година състезанието ще се организира в Торино.

Наистина ли Рони Ромеро е заплашвал някогашната си жена и дали обвиняванията против него ще доведат до промени в българското показване на форума? По първия въпрос би трябвало да се произнесе съдът. Самият Ромеро твърди, че обвиняванията против него са неистина. Те се основавали на есемес, изваден от подтекста. В отворено писмо към медиите той изяснява, че жалбата против него е подадена още преди повече от година – през декември 2020-а. Певецът, който е чилиец, само че от 2009-а до 2019 година живее в Испания, дълго време не знаел, че против него се води дело, защото в съда не разполагали с настоящия му адрес. В момента Ромеро живее в Румъния. Според него, есемесът, станал мотив за жалбата, е бил пуснат, откакто редовно му е отказван контакт с детето му. Заради пандемията музикантът нямал опция да пътува до Испания и да се вижда с момчето, само че майка му забранявала и контактите по телефона и интернет платформите. Певецът, чиято международна известност се дължи главно на работата му като вокал на „ Рейнбоу ”, бил в Испания през юни и желал да се види с момчето. Едва тогава схванал, че против него е подадена тъжба. Той твърди, че в същия ден е съобщил адреса си на управляващите.

„ Проблемът е единствено на равнище Испания и няма да се отрази на представянето на България на „ Евровизия ”, обясниха пред „ Уикенд ” от щаба на „ Интелиджънт мюзик проджект ”. Според тях, присъединяване на артиста в групата и на състезанието „ не предстои на разискване ”. Случващото се сред него и някогашната му жена, е негова персонална драма, с която се занимават юристите му.

Самият Ромеро загатна, че причина за казуса е щастливата му връзка с новата жена в живота му, която е детски ортодонт, само че наподобява като модел. Той твърди, че офанзивите са почнали от момента, в който се е преместил да живее в Букурещ. „ С годеницата ми непрекъснато сме обект на тормоз даже в обществените мрежи – от подправени профили с един и същи източник. За страдание има хора, които не могат да одобряват непознатото благополучие. Времето и правораздаването ще покажат каква е истината и ще слагат недоброжелателите на мястото, което заслужават ”, споделя музикантът в своето отворено писмо.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР