Българското председателство ще се запомни с думите бъдеще, шанс, европейска

...
Българското председателство ще се запомни с думите бъдеще, шанс, европейска
Коментари Харесай

Захариева: Дадохме бъдеще на Балканите

Българското председателство ще се запомни с думите бъдеще, късмет, европейска вероятност, съгласуваност на Балканите.

Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на заключителното събитие от парламентарното измерение на българското председателство на съвета на Европейски Съюз - пленарната среща на КОСАК.

Наистина се гордеем, че успяхме да изведем европейската вероятност на Западните Балкани на напред във времето в дневния ред на Европейски Съюз, сподели външният ни министър.

Захариева означи, че следва сериозна и извънредно значима седмица от 25 до 30 юни. Тя уточни, че на 26 юни следва Съвет по общи въпроси, който ще прегледа и отчета по разширение. Очаква се и българското председателство поставя всички старания да има изводи и да се вземе решение за започване на договаряния с нашите другари в Скопие, след решаването на разногласието за името, както и положителен звук и рекомендация и за нашите другари в Тирана, сподели Захариева.

Захариева означи, че преди подписването на контракта за добросъседство също е имало много отрицателни реакции в двете страни, по-специално в Македония, само че осем месеца по-късно поддръжката за контракта в Македония била към 80 %. Вярвам, че това ще се случи и с контракта с Република Гърция, сподели тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР