Българското правителство ще изготви позиция срещу започнатата от Eвропарламента процедура

...
Българското правителство ще изготви позиция срещу започнатата от Eвропарламента процедура
Коментари Харесай

България ще излезе с позиция в защита на Унгария

Българското държавно управление ще изготви позиция против започнатата от Eвропарламента процедура за невиждани наказания против Унгария. Това заяви вицепремиерът и министър на отбрата Красимир Каракачанов след днешното съвещание на Министерски съвет. Той разясни, че обявеното преди дни предложение на " Обединени патриоти " за позиция, която е срещу налагането на наказания на Унгария, е признато единомислещо от министрите.

Кабинетът единомислещо е приел да се започва " процедура по правене на позиция на Република България за съответните формати на Съвета на Европейския съюз, в които да се отрази, че България не поддържа предлагането на Европейския парламент към Съвета на Европейския съюз за започване на процедура против Унгария по член 7-и от Договора за Европейския съюз. ", изясни Каракачанов. " Смятаме, че това е нарушаване на суверенитета на равноправна страна-членка на Европейския съюз. Както през днешния ден това се прокарва против Унгария, а има сходни опити сходни решения да бъдат взети и против Полша, на следващия ден по някакъв мотив - даже вземете Джендърската спогодба - някой може да предложи сходно решение да бъде гласувано против България ", разяснява той

След като държавното управление изготви позицията си, тя би трябвало да бъде одобрена и от Народното събрание. Подкрепа за Унгария към този момент оповестиха държавните управления на Полша и Чехия.

Според болшинството в европарламента, Будапеща нарушава съществени правила на Евросъюза, като свободата на словото да вземем за пример. Гласуваният против нея отчет от евродепутатите на процедура е предложение да се задейства процедура за лишаване на правото й на глас при взимане на решения в Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР