Българското правителство не покрива изцяло минималните стандарти за изкореняване на

...
Българското правителство не покрива изцяло минималните стандарти за изкореняване на
Коментари Харесай

САЩ: България не покрива минималните стандарти за борба с трафика на хора

Българското държавно управление не покрива напълно минималните стандарти за премахване на трафика на хора. Това се показва в годишния отчет за трафика на хора по света на Държавния департамент на Съединени американски щати. 

В частта за България в отчета за трафика на хора за 2019 година Държавният департамент отбелязва, че държавното управление като цяло е положило по-големи старания спрямо предходния регистриран интервал, оповестява Българска телеграфна агенция.

Като образци за тези старания са посочени признаването на двама чиновници за отговорни в съучастие и изгонване на различен, разпределяне на по-голямо финансиране за услуги в помощ на жертвите и присъединяване допълнително интернационалните следствия.

Според отчета обаче българските управляващи са разследвали и предприемали наказателно гонене по по-малко случаи на трафик, съдилищата са траяли да издават условни присъди на множеството приети за отговорни в трафик, корупцията в правоприлагащите органи и правосъдната система е траяла да попречва напъните, а следствията против чиновници за съучастие рядко са водели до присъди отнемане от независимост.

В отчета са включени и рекомендации към страната ни, измежду които да се издават обилни присъди затвор на приетите за отговорни в трафик, да се усилят напъните за следствие и наказателно гонене на случаите на трафик за полова и трудова употреба, да се подхващат енергични дейности за следствие, наказателно гонене и признание на виновността на взели участие в трафик държавни чиновници и постановяване на присъди затвор против тях, да се вкарат устойчиви финансови механизми за услуги в помощ на жертвите като поддържане на приюти и връщане в родината, да се отделят обилни средства за действия за битка с трафика на хора.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР