Българското подразделение на германската компания Лидл въвежда нови по-високи стандарти

...
Българското подразделение на германската компания Лидл въвежда нови по-високи стандарти
Коментари Харесай

Българският клон на Лидл въвежда нови стандарти при колбасите


Българското поделение на немската компания " Лидл " вкарва нови по-високи стандарти за качеството на саламите лична марка, които предлага. Всички салами от марките Pikok, Baroni и Dulano, както и от продуктовата линия " Родна стряха ", към този момент се създават без влагането на механично отделено месо, което води до понижаване потреблението на подобрители и сгъстители, оповестиха от компанията.

Веригата уголемява и серията Clean Label, която включва месни артикули по напълно чиста рецепта, без изкуствени добавки, което е иновация за българския пазар, показват от компанията.

" Една от нашите цели е непрестанно да разширяваме асортимента в посока предложение на още по-качествени артикули по чисти предписания, отговарящи на високи стандарти ", разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на " Лидл България ".

При механичното обособяване на месо, процесът се извършва машинно и под налягане, а получената суровина е с високо водно наличие и ниска хранителна стойност. Това изисква вложение на повече консерванти, сгъстители и оцветители, с цел да се придаде форма и сбитост на крайния артикул.

С потреблението единствено на ръчно отделено месо в саламите от лични марки, " Лидл " предлага артикули с достоверен и автентичен усет освен във високия, само че и в ниския ценови клас, осигурявайки оптимално съответствие сред качество и цена.

" Лидл България " е пионер и при въвеждането на пазара на серия салами Clean Label, която включва месни артикули без изкуствени консерванти, овкусители, оцветители, без глутен или лактоза.

Продуктите под марка Pikok се създават по нова технология, при която изкуствените добавки се заместват с натурални и се употребяват естествени консерванти. Всичките четири продукта от серията – шпеков колбас, луканка, шунка и бекон, се създават от български производители, показват от компанията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР