Българското овчарско куче е част от традиционното животновъдство по нашите

...
Българското овчарско куче е част от традиционното животновъдство по нашите
Коментари Харесай

Заместник-министър Неделков: Българското овчарско куче е част от животновъдството на страната ни от векове

Българското овчарско куче е част от обичайното отглеждане на животни по нашите земи от епохи. Това съобщи заместник-министърът на земеделието доцент Крум Неделков в Пловдив през днешния ден при откриването на киноложка галерия, отдадена на българското овчарско куче. " От нас зависи да запазим тази порода и отсега нататък, за бъдещите генерации " сподели още той.

Заместник-министърът означи, че събитието слага началото на профилираните интернационалните и национални киноложки изложения през 2023 година

" Знаков белег за националните съкровища на генетичното многообразие са точно автохтонните породи животни. Съхраняването им е задачата както на развъдните организации, по този начин и на страната " акцентира заместник-министър Неделков. По думите му, това е и повода Министерството на земеделието да продължава да застава зад сходен вид изложби.

Доц. Неделков благодари на Развъдна асоциация " Български киноложки клуб за Българско овчарско куче “, която е ангажирана в развъждането на тази автохтонна порода, по тази причина че през последните 10 години реализира забележителен триумф в хомогенизирането й.

В умозаключение аграрният заместник-министър пожела триумф на всички участници в ревюто и го насърчи да не престават да развиват тази значима за селското стопанство пород
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР