Българското национално радио и Българската национална телевизия спазват разпоредбите на

...
Българското национално радио и Българската национална телевизия спазват разпоредбите на
Коментари Харесай

БНР и БНТ спазват изискването за плурализъм на гледните точки, констатира СЕМ

Българското национално радио и Българската национална телевизия съблюдават наредбите на медийния закон за плурализъм на гледните точки във всяко от новинарските и актуално-публицистични излъчвания с политическа и икономическа тема.

Това е заключението от осъществено от Съвета за електронни медии наблюдаване на стратегия „ Хоризонт “ на БНР и на БНТ1 за интервала от 18-и до 24-и юли . Наблюдението е продължение на мониторинга от интервала 10-17-и юли 2020 година.

Докладът е признат с болшинство от три гласа и отразява резултатите от мониторинг на радио и телевизионно наличие, отдадено на настоящите цивилен митинги в България и е публикувано в няколко стратегии на публични и търговски снабдители на медийни услуги в интервала 18 и 24 юли.

Наблюдението установи, че тематиката за гражданските митинги последователно понижава като размер, без да престава да заема централно място измежду тематиките на новините и настоящите излъчвания, изключителни излъчвания и включвания от Народното събрание и митингите пред него участват в радио и телевизионното наличие, се споделя още в заключенията на мониторинговия отчет.

Участието на специалисти и политически наблюдаващи в предаванията ориентират публиката в обществено-политическите събития и трендове в развиването на българския либерален развой.

Един от изводите е, че БНР и Българска национална телевизия дават на своята аудитория опция да се срещнат с формалната позиция на страната по значими въпроси на публичния живот, като по едно и също време с това отразяват и публичните настроения, свързани с антиправителствени митинги и с претенции за промяна на основния прокурор и цялата политическа система.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР