Българското национално радио (БНР) закрива голяма част от предаванията си

...
Българското национално радио (БНР) закрива голяма част от предаванията си
Коментари Харесай

От днес Радио България спира да звучи в интернет, БНР закрива голяма част от предаванията си за чужбина

Българското национално радио (БНР) закрива огромна част от предаванията си за чужбина (Радио " България " ). Това стана ясно от изявление на генералния шеф на радиото Александър Велев по стратегия " Хоризонт " на БНР. В предаването " Преди всички " генералният шеф на БНР Александър Велев уточни, че съгласно изработен разбор ползата към продукцията на Радио България е невисок. Той изясни какви са желанията на управлението:

„ Ние би трябвало да отговорим на променената осведомителна среда. Преди години, когато беше основано Радио България, към момента
информация се черпеше от радиото, малкия екран и вестниците. Тогава нямаше интернет, нямаше свободно електронно пространство.
В момента човек, който търси информация за България или който търси информация от България, може да я откри в доста източници.

Не е единствено радиото източникът, от който може да се търси. Нашето желание е да създадем нашия портал триезичен – на български, на британски и на съветски. По този метод да даваме скоростно информация на два от международните езици – на британски и на съветски. Руски, тъй като имаме и много огромна съветска общественост, която живее в България, и ще продължим, естествено, да произвеждаме радиопрограма на турски език за българите, чийто майчин език е турски.”
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР