Българското дружество за защита на птиците и тази година наблюдава

...
Българското дружество за защита на птиците и тази година наблюдава
Коментари Харесай

И тази година следят с камера на живо щъркелите в с. Ярлово

Българското сдружение за отбрана на птиците и тази година следи с камера, сложена до щъркеловото гнездо, живота на двойката бели щъркели в село Ярлово, Самоковско. В формалния канал на сдружението всеки може да наблюдава 24 часа в денонощието какво вършат щъркелите, мъжкият от които е прочут като Ростислав.

Ярлово, Самоков

След ненадейно студените и снежни пролетни дни в края на март обичаните на всички бели щъркели се завърнаха по гнездата си. Така направи и единствената двойка в село Ярлово. Веднага откакто заеха гнездото си беше възобновено видеонаблюдението му.

Как протича денят на щъркеловото семейство може да следите ТУК

Какво знаем и видяхме до в този момент?

Ростислав още веднъж е със остарялата си годеница. Миналото лято те дружно съумяха да отгледат едно малко. Това се случи откакто Ростислав изостави щъркелката Снежи в прилежащото гнездо, когато тя към този момент беше снесла яйца. Всички следихме комплицираните взаимоотношения сред трите щъркела, намиращи се в един и същи двор и заемащи две прилежащи гнезда.

Ростислав и другарката му към този момент се редуват в фамилното гнездо, като вечер по-често единствено единият от двата щъркела нощува в него. Станахме очевидци на красиви извивания на врата и мощни тракания с клюн. Надяваме се това брачно държание да докара до по-добър от миналогодишния резултат и щъркелите да отгледат повече от едно малко.

Снежи също се прибра в своето гнездо, само че още веднъж без сътрудник.

Остава да проследим през тази пролет и идващото лято по какъв начин ще се развият връзките сред трите щъркела в село Ярлово.

  Каква ще е ориста на изоставената щъркелка Снежи от с. Ярлово? My news
Каква ще е ориста на изоставената щъркелка Снежи от с. Ярлово?
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР