Българското бюро за конгресен туризъм излезе с декларация, че правителството

...
Българското бюро за конгресен туризъм излезе с декларация, че правителството
Коментари Харесай

Бюрото за конгресен туризъм: Правителството оставя най-засегнатите сектори извън помощта за запазване на служители заради COVID 19


Българското бюро за конгресен туризъм излезе с декларация, че държавното управление отхвърля да се вслуша в гласовете на бизнеса и оставя един от най- засегнатите браншове - събитийната и изложбена промишленост - отвън помощта за опазване на чиновници поради пандемията от Коронавирус 19 и въведеното изключително състояние.

От бюрото споделят, че макар извършените диалози с Министерството на труда и обществената политика и с други представители на държавното управление, планът на разпореждане, импортиран в Министерски съвет към момента обрисува единствено стеснен кръг от стопански интензивности на предприятията, които разрешават достъп до тази помощ.

„ В нашите бизнеси са наети повече от 3000 индивида. Годишният оборот на нашите компании възлиза на над 300 млн. лв.. Като бранш ние сме съществена част от веригата, която основава работа на българския хотелски бизнес. С въвеждането на изключителното състояние държавното управление на процедура затвори нашите бизнеси без предизвестие. Всички тези над 3000 наети индивида и техните фамилии останаха на наша прехрана, без ние на практика да имаме доходи от активността си. Сега държавното управление, макар обществените си обещания, отхвърля да ни помогне да задържим чиновниците си и да се погрижим за тях.

Голяма част от наетите при нас хора имат характерни качества и квалификации и в множеството случаи те са били подготвени от нас. Изпращането им на борсата за безработни ще значи загуба на най-ценния ни запас и нанасяне на големи вреди на целия бранш. Всичко това ще изисква още по-дълъг интервал за възобновяване на бизнеса ни.”, се споделя в Декларацията на Българското бюро за конгресен туризъм.

Ето текста на декларацията:



Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР